Alexis Hylebos steunt ook lijsttrekker Mieke Schauvliege bij de komende Vlaamse parlementsverkiezingen.© if

Geoloog Alexis Hylebos (31) wordt lijsttrekker Groen in Waasmunster

Waasmunster -

De Waasmunsterse afdeling van Groen schuift Alexis Hylebos uit de wijk Ruiter naar voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen op 13 oktober. De 31-jarige geoloog bekleedt voor de komende Vlaamse parlementsverkiezingen de tiende plaats op de provinciale Groen-lijst.

“Achter de schermen werken we druk aan de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen, ook al liggen die nog vrij ver van ons”, stelt lokaal Groen-bestuurslid Gerald Meuleman. “We kondigen nu al Alexis Hylebos aan als onze lijsttrekker, een geboren en getogen Waasmunsternaar die sinds kort op de Ruiter woont. Zijn engagement voor de gemeente begon bij de scouts, waar hij vijf jaar leiding gaf. Daarna heeft hij zich op diverse manieren ingezet voor een eerlijker en ambitieuzer klimaat- en natuurbeleid in Waasmunster en omgeving.”

LEES OOK. Alle partijen in Waasmunster willen positieve verkiezingscampagne

“Zijn inzet en idealen vormen de basis van zijn betrokkenheid bij Groen. Die wil hij valideren in een toekomstige deelname van Groen aan het bestuur in Waasmunster. Daarvoor zal hij de volle steun krijgen van het volledige Groen-bestuur. De overige strategische plaatsen worden binnenkort bekendgemaakt. Duidelijk is dat huidig gemeenteraadslid Marc De Beule een prominente plaats zal behouden op de lijst van Groen Waasmunster.”(jvdv)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Gemeenteraadsverkiezingen 2024