De dames van Patro spelen de bekerfinale tegen Bilzen Youth.© Patrick Smets

Voetbal Limburgcup en beker van Limburg voor vrouwen

Wie pakt de beker? Deze week finales voor vrouwen en jeugd: “Limburg Cup is hoogdag voor gewestelijke teams”

PEER/DIEPENBEEK -

De Limburgse Verstandhouding organiseert deze week de bekerfinales voor vrouwen en jeugd. “Hiermee zetten we de gewestelijke jeugd in de kijker”, vertelt Jacky Vlassaks.

Op de Dag van de Arbeid wordt de finaleweek afgetrapt door de vrouwen op de velden van RC Peer. “We wilden het damesvoetbal meer aandacht geven met deze organisatie”, zegt voorzitter Erik Gijbels van de organiserende club. “Voor de finale van de beker van Limburg organiseren we een Futbalista-evenement voor 41 ingeschreven meisjes uit Peer en omstreken. Daarop verwelkomen we ook enkele Genk Ladies. Nadien spelen de beste provinciale damesteams de kleine en grote finale.” 

Diepenbeek

Zaterdag is de spanning te snijden in het Diepenbeekse Albertstadion voor de jeugdfinales van de Limburgcup. “De beste van de 180 ingeschreven ploegen blazen verzamelen in Diepenbeek voor de finales. We keken er streng op toe dat enkel gewestelijke teams inschreven, want dit is hun hoogdag”, aldus secretaris Jacky Vlassaks van de Koninklijke Limburgse Verstandhouding. “De U8 tot U13 spelen eerst nog halve finales, waarvan de winnaars elkaar in de finale ontmoeten. Bij U15 en U17 wordt er meteen een finale gespeeld.”

Het Diepenbeekse bestuur kijkt uit naar de finaledag. “Het wordt een ideale gelegenheid om onze knappe accommodatie met ruime kleedkamers en twee kunstgrasvelden in de kijker te zetten”, vertelt bestuurslid Bart Market van Diepenbeek.

Woensdag 1 mei:Beker van Limburg: Dommelstadion RC Peer: kleine finale (15u): Sp. Hasselt - Bocholt, finale (17.30u): Patro Eisden - Bilzen Youth

Zaterdag 4 mei: Limburgcup: Albertstadion KFC Diepenbeek: finales (9.30u - 17u) voor U8 tot U17. (gsb)

Aangeboden door onze partners