Feest bij Umitspor.© DD

Plus ArtikelGrimbie 69 1 - Umitspor Maasmechelen 3 voetbal derde provinciale C

Umitspor Maasmechelen neemt na acht jaar plaats in tweede provinciale weer in: “Daar ook vlammen”

Umitspor Maasmechelen A is de nieuwe kampioen in derde provinciale C. Na een 1-3- zege tegen Grimbie 69 neemt de club van voorzitter Cavus na acht seizoenen haar plaats in tweede provinciale opnieuw in. “We wilden een eindrondeticket, maar het werd meer!”

Eddy Stienissen

“Wat is er mooier dan stoppen op een hoogtepunt”, glunderde doelman Rachid Kilinc (38), die zich met veertien clean sheets een meer dan betrouwbaar sluitstuk toonde. “Eigenlijk had ik vorig jaar al beslist om mijn loopbaan te beeindigen. Maar toen ze bleven aandringen, heb ik toch weer toegezegd. En weet je, dit was misschien wel mijn beste van de vijf seizoenen hier”, glimlachte de kapitein.

Architect van de technisch vaardige kampioenenploeg is Hakan Kolukisaoglu, die in zijn tweede jaar als seniorentrainer meteen de hoofdvogel afschiet. “Met de U17 van Umitspor lukte dat al enkele keren en na enkele seizoenen in de voetsporen van Umit-legende en betreurde Erol Aygoren heb ik deze kans gekregen. (lachend) En met beide handen gegrepen. Vorig seizoen misten we op een haar na de eindronde, maar nu gaan we aan de haal met de hoofdprijs. Wij wilden ook absoluut een eindrondeticket, maar het werd dus meer. Met dank aan onze spelersgroep, die heel wat tegenslagen overwon. Of ik mee de stap naar tweede zet? Dat is nog onzeker. Ik kreeg meerdere voorstellen en die gaan we nu in alle rust eens goed bekijken.” 

© DD

Zes operaties

Topschutter Guven Cavus is wellicht de speler met het grootste palmares van de ploeg. “Neen, niet in titels. Maar ik heb wel op het tweede en derde hoogste niveau in Turkije gespeeld”, reageert de inmiddels 35-jarige Cavus. “Maar door de vele blessures en zes operaties ben ik in 2017 gestopt. Toen ik vorig jaar terug naar België kwam, heb ik me hier meteen aangesloten. Weet je, de voorzitter is mijn oom en dan kan je moeilijk anders (lacht). Nu, spijt heb ik er niet van gehad. Het is dichtbij huis en de resultaten zijn prima. Op naar tweede, zou ik zeggen en ook daar gaan we vlammen.”

© DD

Ook middenvelder en rustbrenger Siffedine Salhane was door allerlei blessures en een drukke job meer dan en jaar inactief, voor hij bij rood-wit aansloot. “De sterke kern en het plezier in het spelletje haalden me overstag. Maar soms is deze groep net iets te temperamentvol en dat valt niet altijd in goede aarde. Een werkpuntje misschien, maar dat vergeten we best even op een dag als vandaag”, besluit Salhane.

DRIE KAMPIOENENWEETJES

• Het huidige Umitspor, in het leven geroepen in 2015, heette in het verleden eerst Stella Azzura en nadien FC Juve Maasmechelen en was het ‘geesteskind’ van Erol Aygoren, die nu bijna vijf jaar geleden overleed.

• Berk Dokmeci en Abdulkadir Dokmeci zijn beide zonen van hun wellicht meer bekende pa Atilla Dokmeci.

• Trainer Hakan Kolukisaoglu was in zijn jongere jaren actief in het Turkse profvoetbal.

© DD

UMITSPOR

CLUBKLEUREN: Rood-wit.

GESTICHT IN: 2015 (als Umitspor).

STAMNUMMER: 08603.

VOORZITTER: Emin Cavus.

SECRETARIS: Ahmed Ciftci.

TRAINERS: Hakan Kolukisaoglu (T1), Ridvan Altuntas (T2), Sekan Özel (T3), Guy Thijs (KT).

TOPSCHUTTER: Guven Cavus (25 doelpunten).

AANTAL SEIZOENEN IN DERDE: 8.

TRANSFERS: IN: Samet Alkis (FC Turkse), Emre Cavus (Lanaken), Yusuf Demirtas (Turkse Rangers), Dilan Kocaslan (Grimbie69), Melih Masalci (Turkse Rangers), Emir Özmen (Lanaken). UIT: Ferhat Kaya (?).

SPELERSKERN: Kadir Akdogan, Ali Akpinar, Emirhan Baloglu, Metehan Birinci, Mohamed Bouazil, Guven Cavus, Emircan Celebi, Emir Ciftcii, Abdulkadir Dokmeci, Berk Dokmeci, Serhan Dokmeci, Sezer Karagöz, Berkan Karakaya, Mert Karali, Emre Karapinar, Erkan Kaya, Ferhat Kaya, Rachid Kilinc, Osman Nadir, Furkan Ozdemir, Siffedine Salhane, Murat Sunkur, Burak Teke, Maid Tursic, Mert Uzun, Enes Vatandas, Okan Yildirim, Efekan Yoldas.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer