© RR

Impact noodweer blijft beperkt in Kempen

Kempen -

De regen- en onweerszone die donderdagavond over het land trok, had een eerder beperkte impact in de Kempense regio. De dakbrand die volgde na een blikseminslag in een woning in Meerle (Hoogstraten) was veruit het meest ernstige feit.

Vooral het noorden van de Kempen kreeg af te rekenen met hevig onweer. De hulpverleningszone Taxandria in dat deel van de regio moest uitrukken voor de brand op Klein Eyssel in Meerle, maar verder bleef het aantal oproepen beperkt. “We ontvingen vijf oproepen voor wateroverlast”, zegt kapitein Tom Van Hemeldonck van zone Taxandria. “Daarvan ging het in twee gevallen om een straat die blank kwam te staan en één ondergelopen kelder.”

LEES OOK. Bliksem slaat in op dak in Meerle: huis onbewoonbaar door brand, hoogzwangere bewoonster naar ziekenhuis

In de zuidelijke helft van de streek, waar hulpverleningszone Kempen instaat voor de interventies, bleef het donderdagavond vooral beperkt tot (veel) regen. “Uiteindelijk hebben wij slechts twee oproepen voor wateroverlast ontvangen”, zegt woordvoerder Kristof Geens van zone Kempen. “Beide oproepen kwamen uit Balen. In het ene geval meldde een bewoner dat er water in zijn huis liep, in het andere ging het over een beek die buiten de oevers was getreden.” (ho)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners