Direct naar artikelinhoud
NieuwsJupiler Pro League

Met de nietsontziende Mac Allister in de ploeg raapt Union 20 procent meer punten

Verdediger Kevin Mac Allister.Beeld Photo News

Cameron Puertas haalt misschien vaker de samenvattingen met zijn vrije trappen, een andere speler is de echte puntenpakker van Union: Kevin Mac Allister. De Argentijnse verdediger neemt het zondag op tegen Anderlecht in de Champions’ play-offs.

en

Union met hem of zonder hem, het is een groot verschil. Speelde Kevin Mac Allister in de Jupiler Pro League, dan haalde Union 59 op 78 of 75,6 procent. Maar toen raakte de Argentijn geblesseerd. Zonder hem daalde dat naar 17 op 30 of 56,7 procent.

“Wie zegt dat Union met mij in de ploeg wel een goede reeks had neergezet? We zullen het nooit weten”, vertelt Mac Allister. “Ik kan alleen maar zeggen dat we een switch hebben gemaakt na die mindere periode. We zijn anders gaan werken, met andere accenten.”

Mac Allister is een cultheld door zijn strijdershart. Maar in het Dudenpark zien ze meer. “Positioneel is hij wereldklasse. Aan de bal majestueus. Tackling: wereldklasse. Zeer getalenteerd.” Dat weerklonk in het seizoensbegin. Anders hadden ze hem niet gekocht, uiteraard.

Sinds zijn komst valt hij op door zijn duelkracht, zijn stevigheid en zijn (vliegende) tackles. Nietsontziend, zoals de voetbalfans verwachten van een Argentijn. Hij probeert onder de huid van zijn tegenstander te kruipen, hem te intimideren.

Zijn populariteit in het Dudenpark is de optelsom van al die dingen. Zelf voelt hij zich al helemaal thuis in België. Zelfs van de play-offs geniet hij, ook al hebben die de titelkansen van Union een knauw gegeven. “Elke week tegen de topteams spelen, daar voetbal je toch voor? Iedereen kan elkaar verslaan. Dit weekend spelen we tegen Anderlecht. Dat zal bepalend zijn voor het verloop van de competitie. De bekerfinale komt er daarna aan.”

Tattoo

In de Argentijnse tweede klasse werd Mac Allister kampioen met Argentinos Juniors. Mocht Union de titel pakken, dan zal de moeder van Mac Allister een nieuwe afspraak moeten maken bij de plaatselijke tatoeëerder. Zij laat op haar rechterarm namelijk altijd een tattoo zetten als een van haar zonen, Kevin (Union), Alexis (Liverpool) of Francis (Rosario Central), een prijs pakt bij zijn club. Alexis won het WK met Argentinië.

Staat straks naast de wereldbeker ook de Croky Cup of de Jupiler Pro League op haar arm? Mac Allister grijnst: “Ik zal er alleszins alles aan doen. Ze komt naar Brussel om het competitieslot en de bekerfinale te zien.”

Het kampioenschap zou een volksfeest in de straten rond het Dudenpark teweegbrengen. Na de recente zes op zes gaat Union nek-aan-nek met Anderlecht en Club Brugge. “Anderlecht wordt een big, big game”, zegt hij. “Natuurlijk denken we aan de titel. Is er een kleedkamer in de top drie die daar niet aan denkt, zo dicht bij het einde van de competitie? De komende tien dagen zullen onze toekomst bepalen.”