220 coureurs schreven zich in aan café Sport in Rijkevorsel, onder wie ook enkele wielertoeristen van het IJsklokje uit Ravels.© RR

Georganiseerde wegritten voor wielertoeristen gaan achteruit: “Spijtige evolutie”

Ravels/Rijkevorsel -

Hoewel het aantal toertochten ieder jaar vermindert, houdt WTC De Rappe Wielen uit Weelde (Ravels) vast aan haar jarenlange traditie. Zo organiseerde de club tijdens het pinksterweekend al voor de zeventiende keer de Acht van Weelde.

De start- en aankomstplaats van ‘de Acht’ was café Sport in Sint-Jozef-Rijkevorsel, vlak bij het kanaal Schoten-Dessel. Van daaruit konden de deelnemers twee lussen van ruim 50 kilometer rijden die samen het cijfer acht vormden op de kaart. De ene lus ging via Zondereigen en Weelde, de andere via Vlimmeren en Grobbendonk. Wie de twee combineerde, had zo op het einde 113 kilometer op de teller.

“Met 220 inschrijvingen mogen we tevreden zijn”, zegt clubvoorzitter Patrick De Rijk. “Het aantal organisaties gaat nu eenmaal achteruit. En clubs die zelf geen ritten organiseren, zijn ook minder geneigd om elders deel te nemen en rijden zo een eigen ritje. Een spijtig evolutie, vinden wij zelf.”

Herdenkingsrit

De volgende wegrit van WTC De Rappe Wielen is de 14de Herdenkingsrit Jefke De Rijk. Deze vindt plaats op zondag 23 juni in Weelde. (ema)

Ook enkele leden van WTC De Rappe Wielen fietsten mee.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners