© Bart Van den Langenbergh

Verkoop van verdovende middelen loopt danig uit de hand: 20 maanden cel voor 33-jarige man

Beerse/Mol/Ravels/Arendonk -

Een 33-jarige drugsdealer uit Beerse en een 22-jarige kompaan uit Mol zijn veroordeeld voor de handel in cannabis en ketamine. Ondanks eerder opgelegde voorwaarden bleef de dertiger toch nog drugs verkopen.

De vader van de 33-jarige S.B. uit Beerse alarmeerde op 7 mei vorig jaar de politie omdat zijn zoon onder invloed van drugs agressief was en de boel kort en klein aan het slaan was. Eenmaal in het ziekenhuis probeerde hij een dienstwapen van een inspecteur af te nemen en gedroeg hij zich weerspannig. Op 21 mei 2023 werd S.B. in Ravels op een lijnbus komende van het Nederlandse Tilburg betrapt met cannabis, cocaïne en hallucinogene paddenstoelen of paddo’s.

Op 27 juni 2023 controleerde de politie de tweede beklaagde, T.V.D.A. (22) uit Mol in Arendonk toen hij in een het openbaar een joint aan het rollen was. De jongeman was in het bezit van meer dan 20 gram cannabis, 14 gram ketamine, knijpzakjes, een precisieweegschaal en een stroomstootwapen. Naast de jongeman stond een rugzak die toebehoorde aan S.B. uit Beerse. In die rugzak bevonden zich nog eens twee xtc-tabletten, 11 gram ketamine, 68 gram cannabis en een vouwmes. De politie voerde daarna een huiszoeking uit bij S.B. en vond een boekhouding en geld terug. In zijn gsm stonden drugsgerelateerde berichten.

De dertiger werd opgepakt, maar even later weer vrijgelaten onder voorwaarden. Die voorwaarden maakten blijkbaar geen indruk want op 5 september 2023 werd B. opnieuw betrapt met cannabis en cocaïne verpakt in zakjes. En op 19 januari van dit jaar bevond hij zich in een appartement van een buurman die net drugs had gebruikt. In zijn rugzak staken 40 gram cannabis, 51 gram ketamine, 200 knijpzakjes en drie precisieweegschalen.

De rechtbank in Turnhout veroordeelde S.B. tot een gevangenisstraf van twintig maanden met probatieuitstel en een boete van 1.600 euro. De Beersenaar moet zich laten behandelen om zijn drugs- en psychische problematiek aan te pakken. T.V.D.A. is bestraft met een voorwaardelijke celstraf van twaalf maanden en een boete van 800 euro. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Beerse