Cosby wilde - voor hij geboeid werd afgevoerd - alleen nog weten of hij voortaan elke keer aan de politie moet melden wanneer hij de staat Pennsylvania verlaat. "Zelfs voor een weekendje?" Inderdaad, dat moet.
Volledig scherm
PREMIUM
Cosby wilde - voor hij geboeid werd afgevoerd - alleen nog weten of hij voortaan elke keer aan de politie moet melden wanneer hij de staat Pennsylvania verlaat. "Zelfs voor een weekendje?" Inderdaad, dat moet. © AP

Van America's Dad tot "seksueel gewelddadig roofdier"

Acteur Bill Cosby (81) is veroordeeld tot minstens drie jaar cel voor het verkrachten van Andrea Constand (45). Hij moet maximaal tien jaar brommen. De feiten dateren van bijna 15 jaar geleden. Met deze veroordeling valt het zwarte icoon definitief van zijn voetstuk. "Mister Cosby, dit is een zeer ernstig misdrijf. Niemand staat boven de wet", sprak rechter Steven T. O'Neill hem streng toe. Cosby werd geboeid afgevoerd.

8 reacties

  • michel wanquet

    6 jaar geleden
    Marc Spandel zijn fantasie speelt hem duidelijk parten. Cosby zal nooit in een gewone gevangenis terecht komen. Als je in de VS geld hebt - en dat heeft hij - kan je opteren voor een verblijf in een luxe-gevangenis. Een cel alleen kan niet, ze zijn altijd per vier, maar als je voldoende geld op tafel legt kan je de cel afhuren voor jou alleen. Ik heb het dan nog niet over maaltijdkeuze en dergelijke..
  • Marc Spandel

    6 jaar geleden
    Hoe ziet zo'n gevangenis voor (demente, blinde, gehandicapte enz.) 80- plussers er uit? Een soort rusthuis waar je door vrijwilligers gevoed wordt met een lepeltje? Of gaat het om een gewone klassieke gevangenis waar je opgesloten wordt tussen allerlei zware criminelen en je niet moet riskeren om je te bukken om iets op te rapen?
  • Maurice Keukelaers

    6 jaar geleden
    Die man heeft zoveel geld dat hij tot aan zijn dood zal blijven procederen. Ik geloof niet dat hij 1 dag zal vastzitten.
  • Jean Paul Peelis

    6 jaar geleden
    Een schande. Hij kreeg levenslang want hij zal sterven in de gevangenis.
  • paul remy lemmens

    6 jaar geleden
    mag ook 5 jaar geen sex meer hebben
  1. PREMIUM

    8,4% van nieuwe wagens is hybride

    Door de coronacrisis daalde de autoverkoop in de eerste helft van dit jaar in ons land met bijna een derde. Er werden 216.605 nieuwe personenwagens ingeschreven, 30,2% minder dan in dezelfde periode vorig jaar. Hybridewagens bleken niettemin opvallend populair, vooral bij bedrijven. Hun marktaandeel bedroeg 8,4%, tegen 4,8% in 2019. Daardoor lag de gemiddelde CO2-uitstoot van nieuwe auto's ook historisch laag, zegt de sectorfederatie Febiac. In 2019 bedroeg die 121,2 gram per kilometer - toen een lichte stijging tegenover 2018 -, tijdens de eerste helft van dit jaar ging het om 112,6 gram per kilometer. De toename ging vooral ten koste van de benzinewagens, die hun marktaandeel van 61,6% naar 56,5% zagen terugvallen.
  2. Doorbraak als lesbische cheerleader
    PREMIUM

    Doorbraak als lesbische cheerlea­der

    Hoewel ze al op vierjarige leeftijd begon met acteren, vergaarde Naya Rivera pas echt naam en faam door haar rol als lesbische cheerleader Santana in de muzikale reeks 'Glee'. Die vrolijke serie - geschreven door 'American Horror Story'-bedenker Ryan Murphy - liep van 2009 tot 2015 en was zeker tijdens de eerste seizoenen wereldwijd een enorme hit. Zo kaapte de show maar liefst vier Golden Globes weg. Het verhaal draait om een groep erg verschillende jongeren die, onder leiding van hun leerkracht, op hun school een koor beginnen: de McKinley High's Glee Club. Dolle pret op het scherm dus, maar achter de schermen ging het er minder vrolijk aan toe, met ruzies, jaloezie en zelfs verschillende doden (zie kader). (SDE)