“We zijn geen rusthuis”: Cofidis bevestigt interesse in Julian Alaphilippe, maar niet om uit te bollen

© AP

De Franse ploegen in het WorldTour-peloton azen op Julian Alaphilippe. Zo hengelt TotalEnergies naar de diensten van de Fransman, maar ook Cofidis heeft een oogje op de tweevoudig wereldkampioen. Al zal Alaphilippe een plekje bij die laatste ploeg wel moeten verdienen… “Ik weet op dit moment niet of Julian in staat is om dat te doen.”

Jorunn Vannoorden

In een interview met GCN (Global Cycling Network) bevestigt Cofidis-teammanager Cédric Vasseur de interesse in Julian Alaphilippe. De Franse formatie presteert tot dusver ondermaats en flirt met degradatie uit het WorldTour-circuit. Als Cofidis niet dringend begint te scoren, kan het zijn WorldTour-licentie kwijtraken na 2025. Daarom zoekt de ploeg gerichte versterkingen om het anderhalfjaar zoveel mogelijk UCI-punten te sprokkelen. Daarom spreekt het profiel van Alaphilippe hen aan: een Fransman die in het verleden zijn strepen al verdiend heeft.

(lees verder onder de foto)

Cédric Vasseur in 2023.© Getty Images

Alleen rest de vraag wat Alaphilippe vandaag nog kan presteren. De inmiddels 31-jarige coureur, bezig aan zijn laatste maanden bij Soudal Quick-Step, is al een hele tijd niet meer de oude. Daarom twijfelt Vasseur ook nog of het een goed idee is om hem straks binnen te halen. “Als teammanager zou ik heel graag met Julian willen samenwerken, maar we hebben nog niet echt serieus met elkaar gesproken”, vertelde de teammanager bij GCN.

Geen rusthuis

Als het toch tot een deal komt, heeft Vasseur in ieder geval al duidelijke verwachtingen voor Alaphilippe. “We willen Alaphilippe niet binnenhalen voor alleen de naam. We willen hem naar Cofidis halen voor wat hij aan het team kan geven.” Al steekt Vasseur niet onder stoelen of banken dat hij daar op dit moment over twijfelt: “Hij heeft het op dit moment moeilijk en dus wachten we nog even af. We zijn een wielerploeg, geen rusthuis. We kunnen ons geen fouten permitteren.”

(lees verder onder de foto)

Alaphilippe in actie voor Soudal Quick-Step© AFP

Een eventuele overstap naar Cofidis wordt voor Alaphilippe dus zeker niet uitbollen. “Als Julian naar ons komt, zal hij moeten presteren. Zodat we als ploeg richting de 2.500 UCI-punten gaan”, klinkt het.“Ik weet op dit moment niet of Julian in staat is om dat te doen. Ik wil hem niet binnenhalen omdat ik hem waardeer en respecteer. Ik ben op zoek naar renners die goed kunnen presteren, zodat we onze plek in de WorldTour kunnen veiligstellen.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen