De leerlingen van de Edegemse school Andreas Vesalius reden tot in Lint.© Filip Spoelders

Scholenfietstocht door Antwerpse zuidrand leert leerlingen veilig te fietsen door het verkeer

Lint/Hove/Edegem/Kontich/Aartselaar -

Bijna duizend leerlingen van zesde leerjaren uit Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar trokken vrijdag fietsend door de straten. De derde scholenfietstocht in de politiezone Hekla moet de kinderen leren om zich veilig in het verkeer te begeven.

De fietstocht bereidt de leerling voor wanneer ze de stap naar de middelbare school maken en meer de fiets moeten nemen. “Door deze scholenfietstocht krijgen de leerlingen een extra voorbereiding mee om volgend schooljaar zelfstandig en vooral op een veilige manier naar de middelbare school te fietsen. Met dit jaarlijks initiatief wil de lokale politie Hekla de kans op ongevallen in het drukke schoolverkeer verkleinen”, zegt hoofdinspecteur Stefaan De Beuckelaer van het verkeersteam.

Rekening houden met de dodehoek was een van de workshops onderweg.© Filip Spoelders

De leerlingen en hun leerkrachten fietsten allemaal door de vijf gemeenten van de politiezone. In iedere gemeenten hielden ze halt bij een workshop. In Hove wachtte een fietsparcours met behendigheidsproeven, in Edegem ontdekten ze het verkeerspark, in Kontich volgde een fietscontrole en een uitleg over de fietshelm terwijl in Aartselaar de zichtbaarheid in het verkeer werd behandeld.

In het Lerenveld van Lint wees de politie op de gevaren van de dode hoek bij vrachtwagenchauffeurs. (fisp )

© Filip Spoelders

© Filip Spoelders

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hove