VIDEO. Kylian Mbappé bevestigt langverwachte vertrek bij Paris Saint-Germain: “Ik heb nood aan een nieuwe uitdaging”

Kylian Mbappé (25) heeft vrijdag op sociale media bevestigd wat al geruime tijd in de lucht hing: de Franse superster zal zijn contract bij Paris Saint-Germain niet verlengen en gaat op zoek naar een nieuwe club voor volgend seizoen. Waar de toekomst van Mbappé ligt, is nog niet duidelijk, al lijkt een overstap naar Real Madrid in de sterren geschreven.

Quinten Torfs

“Ik heb altijd gezegd dat ik jullie persoonlijk wilde toespreken als de tijd rijp was. En dus wil ik aankondigen dat dit mijn laatste jaar bij Paris Saint-Germain is. Ik zal mijn contract niet verlengen en over een paar weken is het avontuur voorbij. Zondag speel ik mijn laatste wedstrijd in het Parc des Princes”, begon Mbappé zijn afscheid van de club die hem groot maakte.

“Ik ben overmand door emoties. Ik heb de eer gehad om deel uit te maken van de grootste Franse club en een van de beste ter wereld. De club heeft mij de kans gegeven om te groeien als speler en als mens. Het is moeilijk. Moeilijker dan ik ooit had gedacht. Om mijn land en de Ligue 1 te verlaten, een kampioenschap dat ik altijd heb gekend. Maar ik denk dat ik dit nodig had: een nieuwe uitdaging na zeven jaar”, motiveerde de pijlsnelle aanvaller zijn besluit om afscheid te nemen van PSG.

“De mensen die ik het meest wil bedanken zijn natuurlijk de fans. Ik weet dat ik niet de meest toonaangevende speler ben. Ik heb niet altijd de liefde beantwoord die jullie me zeven jaar lang hebben gegeven. Maar ik heb altijd willen presteren. PSG is een club die niemand onverschillig laat en ik heb er geen moment spijt van dat ik bij deze prestigieuze club heb getekend. Ik heb zeven jaar lang geprobeerd om de beste versie van mezelf te geven en ik zal jullie nooit vergeten.”

Ici, c’est Paris. Tot ziens”, sloot Mbappé zijn boodschap af.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Mbappé speelde in totaal 306 wedstrijden voor PSG, waarin hij 255 de netten deed trillen en 108 assists uitdeelde. De 25-jarige aanvaller werd zes keer landskampioen met ‘Les Parisiens’ en won drie keer de Franse beker. De Champions League winnen lukte met PSG niet voor Mbappé, wat mede aan de basis ligt van zijn vertrek uit de Franse hoofdstad.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Buitenlands voetbal