Met twee doelpunten had Symons een groot aandeel in de overwinning van THES.© Raymond Lemmens

CHARLEROI U23 - 2 - THES 3 VOETBAL EERSTE NATIONALE

THES klimt naar voorlopige zesde plaats dankzij overwinning tegen Charleroi U23

THES boekte vrijdagavond een deugddoende zege bij nummer drie Charleroi U23.

Charleroi U23 begon nochtans goed aan de wedstrijd en stond al na 12’ op een dubbele voorsprong, maar Symons zette de bordjes nog voor de rust op gelijke hoogte. Op het kwartier verdween een afgeweken bal over Closset, daarna knikte hij aan de eerste paal binnen: 2-2. Charleroi moest met een man minder de rust in na een rode kaart voor Monticelli. THES profiteerde meteen na de pauze van dat overtal toen Vanhaeren een assist van Voca afwerkte. Daarna kwamen de drie punten voor de Limburgers niet meer in gevaar. De Looienaars komen zo op een voorlopige zesde plaats, op een punt van Hoogstraten.

CHARLEROI: Closset, Benbouali, Stulic, Monticelli, Lokembo, Lutte, Benaets, Delperdange, Sikorski, Da Silva, Dalle Molle.

THES: Boets, M. Vermijl, Vanaken, Hulsmans, Voca, Kerckhofs, Jeunen, Swinnen, L. Vermijl, Symons, Vanhaeren.

DOELPUNTEN: 4’ Benbouali 1-0, 12’ Stulic 2-0, 14’ Symons 2-1, 29’ Symons 2-2, 50’ Vanhaeren 2-3.

GELE KAART: Kerckhofs.

RODE KAART: 36’ Monticelli.

SCHEIDSRECHTER: Desimpele.  ( )