De jongeren genieten onder meer van een duurzame lunch.© yjs

Eerste lokale klimaatfestival van en voor jongeren valt in de smaak: “Dit is precies wat we wilden”

Sint-Niklaas -

In ‘t Bau-huis in Sint-Niklaas vond vrijdagmiddag het eerste lokale klimaatfestival ‘Hop ‘n Top’ van en voor jongeren plaats. Het evenement is het resultaat van het winnende voorstel van de Jongerenbegroting van 2023. “Dat is precies wat we wilden”, klinkt het bij de jongeren.

Yannick Joos

Het idee om een gratis evenement rond duurzaamheid en klimaat te organiseren voor en door jongeren van de derde graad van de Sint-Niklase scholen, werd door zestig uitgelote jongeren verkozen tot het winnende voorstel van de Jongerenbegroting van afgelopen jaar. In samenwerking met de stad werkten scholieren het evenement tot in de puntjes uit met het voorziene budget van zo’n 20.000 euro.

“Naast een duurzame lunch, voorzien we ook in zestien verschillende workshops”, vertellen schepenen voor Jeugd en Participatie Bart de Bruyne (Groen) en voor Duurzaamheid Wout De Meester (Groen). “Zo’n 450 leerlingen van Sint-Carolus, OLVP en Portus Berkenboom plukken vandaag de vruchten van een mooi traject dat over de stadsdiensten en scholen tot dit resultaat heeft geleid.” (Lees verder onder de foto)

© yjs

De jongeren zelf genieten zichtbaar van het festival dat de naam Hop ‘n Top kreeg aangemeten. “Dit is precies wat we wilden”, vertellen Mohamed Rayan Berrazi van OLVP, Ilyass Ghanem van weTech en Jada Slaat van Heilige Familie die samen deel uitmaakten van het winnende team. “Het is bijzonder fijn om te zien hoe ons idee van een jaar geleden is uitgewerkt tot wat we hier vandaag zien. Alle leerlingen van alle schollen zijn blij en genieten hiervan.”

© yjs

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER