© Telegram

Hoezo, terminaal ziek? Ramzan Kadyrov verspreidt stoere beelden van fitness-bezoekje

Volgens de geruchtenmolen was hij terminaal ziek, maar de Tsjetsjeense leider Ramzan Kadyrov is naar eigen zeggen zo fit als een hoentje. Dat moet toch blijken uit de opvallende beelden van een bezoekje aan de fitness.

jvh
Bron: The Guardian

Het onafhankelijke Novaya Gazeta Europe publiceerde maandag een rapport waaruit moest blijken dat in 2019 pancreasnecrose was vastgesteld bij de 47-jarige Kadyrov. Bij die ernstige ziekte sterft het weefsel in de pancreas af. Volgens Novaya Gazeta was de aandoening van Kadyrov recent ook verergerd, en was het Kremlin dan ook op zoek naar een opvolger voor de man die de stabiliteit in de historisch explosieve regio kon garanderen.

Maar enkele uren na het bericht van Novaya Gazeta publiceerde Kadyrov op zijn eigen sociale mediakanalen een video waarin te zien is hoe hij gewichten heft in een fitnesszaal, en hoe hij worstelt met een sparringpartner. “Een drukke dag beëindigd met wat beweging en positiviteit”, schreef Kadyrov in de bijhorende tekst. “Onthou dat zorgen voor je gezondheid een investering in je toekomst is”, klonk het verder zonder verwijzing naar de geruchten over zijn ziekte.

De geruchten over ernstige gezondheidsproblemen van Kadyrov circuleren al langer. De Tsjetsjeense dictator werd de afgelopen maanden meermaals in het openbaar gezien met een opgezwollen gezicht, en hij raakte tijdens toespraken meermaals niet meer uit zijn woorden. In september zou de man zelfs in een kunstmatige coma gehouden zijn na een overdosis kalmeermiddelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer