Direct naar artikelinhoud
wielrennen

Privésponsors helpen Van Aert de winter door

Wout van Aert in zijn nieuwe regenboogtrui. "Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk."Beeld Photo News

Weg witruimte op de regenboogtrui van Wout van Aert (24). Met dank aan Cibel-Cebon en drie andere privésponsors. Zo komt hij alvast de winter door. Nu nog even een aanslepende rechtszaak verwerken en dan: op naar Jumbo. Toch?

Van Aert rijdt in Meulebeke en Ronse dus op appelsienen en clementines. Na een periode op clubniveau en vijf jaar in het continentale peloton is het Offroad Team een nieuwe stap voor Achiel en Jurgen De Witte. Nu ja, team. Een soloproject is het, met de drievoudige wereldkampioen als enig lid. Voorlopig niet voor uitbreiding vatbaar.

Caps, tankkaart van de G&V Energy Group, wordt 'main partner'. Verder ook op het shirt: Domo Electro en Heylen Vastgoed. Op de rugzijde werd een plekje gereserveerd voor de vzw To Walk Again, het goede doel dat Van Aert en vriendin Sarah als peter en meter heeft en waar de renner (een deel van) de opbrengst van zijn eigen kledingmerk Panache naartoe wil laten vloeien.

Een opluchting, noemt Van Aert het. "Vanmorgen stapte ik voor het eerst sinds lang nog eens met een leuk gevoel uit bed. Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk. Ik was goed in de Amerikaanse WB-manches maar had het gevoel dat de batterij niet helemaal opgeladen was. De situatie woog op me. Dat verandert nu. Ik kan opnieuw wat geld verdienen en focussen op wat echt moet. Mijn toekomst op de weg? Ben ik momenteel niet mee bezig. Eerst crossen. En presteren. Ik ben supergemotiveerd."

Vaste mecanicien Kristof Cop kreeg naar verluidt zijn C4 bij Sniper Cycling. "Daar kan ik nog niet veel over zeggen. Ik hoop alleen dat mijn team snel weer voltallig is."

En dat hij na het veldritseizoen één jaar vroeger dan gepland naar Jumbo kan. Toch? Plan B lijkt gewoon klaar te liggen. Raadsman Walter Van Steenbrugge plaveit alvast het pad bij de UCI. "Meer nieuws in december. Maar ik verwacht geen probleem."

Rechtszaak

Ook de zaak voor de arbeidsrechtbank ziet Van Steenbrugge positief in. "Ik heb de argumentatie van de tegenpartij gelezen. Ik ben niet onder de indruk. Weinig overtuigend. Over de ergste feiten, die wij inroepen als dringende reden, wordt in alle talen gezwegen. Goed zo, de plaats waar dat moet gebeuren is de rechtbank. Daar kruisen we de degens. Ik kan alleen maar zeggen: in een normale relatie werkgever-werknemer zouden bewuste feiten altijd leiden tot het einde van de professionele relatie. Omdat het vertrouwen compleet weg is. Dat is in dit geval niet anders."