belga
Volledig scherm
© belga

Van Aert: "Van der Poel valt omdat parcours slecht is afgemaakt" - organisatie begrijpt kritiek niet

  1. Zdenek Stybar en vrouw Ine openhartig over woelige wateren in hun relatie: “Ik trek naar India om rust te vinden in m’n hoofd”
    PREMIUM
    29

    Zdenek Stybar en vrouw Ine openhartig over woelige wateren in hun relatie: “Ik trek naar India om rust te vinden in m’n hoofd”

    It takes one to cycle but two to tango. Drievoudig wereldkampioen veldrijden Zdenek Stybar (38) beseft het maar al te goed. Het WK in Tabor van vandaag was z'n laatste wedstrijd ooit. Nu stapt hij met vrouwlief Ine Vanden Bergh (37) en zoon Lewis (8) ‘het nieuwe leven’ in. Een leven dat het gezin al aardig op de proef heeft gesteld. En nog zál stellen. “Werk maken van onze relatie: da’s ons project nummer één.” Een eerlijk en openhartig dubbelgesprek.
  2. “Wat moet hij, voorlopig de beste ooit, nog meer bewijzen?”: Michel Wuyts over mogelijk laatste WK van Van der Poel
    PREMIUM
    11

    “Wat moet hij, voorlopig de beste ooit, nog meer bewijzen?”: Michel Wuyts over mogelijk laatste WK van Van der Poel

    Het Tsjechische Tabor is dit weekend de plaats van afspraak voor het WK veldrijden. En dat voor de vierde maal in de geschiedenis. De drie laureaten tot dusver? Erwin Vervecken in 2001, Zdenek Stybar in 2010 en... ene Mathieu van der Poel in 2015. De Nederlandse titelverdediger kan zondag al zijn zesde wereldkroon in het veld pakken. En zijn laatste? “Wat moet Mathieu, voorlopig de beste ooit, nog meer bewijzen?”, reageert wielerexpert Michel Wuyts. “Spaanse zon biedt zoveel meer voorsprong.”