© Photo News

Twee keer goed nieuws voor KV Mechelen-veteraan Tim Matthys: geen zware blessure, wel uitzicht op nieuw contract

Tim Matthys kan weer op beide oren slapen. Zijn voetbaltoekomst is niet in gevaar. De flankspeler van KV Mechelen liep zaterdag tegen Oostende geen kruisbandletsel op zoals aanvankelijk werd gevreesd, maar ‘slechts’ een barstje in de rechterknie. Na de winterstop zou hij opnieuw de oude moeten zijn. En daar stopt het goede nieuws niet voor Matthys. “We willen hem graag nog een jaartje langer bij ons houden”, verkondigt voorzitter Johan Timmermans.

THOMAS STANDAERT,, DAVID VAN DEN BROECK

Het was toch even schrikken zaterdagavond, iets na de klok van zeven. Tim Matthys, kermend van de pijn op de natte grasmat nadat zijn rechterknie een onheilspellende draai had gemaakt bij het geven van een crosspass. Dat er meteen aan het doemscenario van gescheurde kruisbanden werd gedacht, was enigszins logisch. Bij KV hebben ze wel wat ervaring met knieblessures. Met Anthony Moris (april 2015) en Dimitris Kolovos (februari 2017) maakten ze het al twee keer eerder mee de voorbije seizoenen. Als twintigers waren zij respectievelijk zes en acht maanden buiten strijd. Voor een gevorderde dertiger als Matthys had dit zomaar het einde van zijn carrière kunnen betekenen. Om op je 34e - Matthys verjaart over elf dagen - nog terug te keren uit zo’n zware blessure, daar moet je bijna Zlatan Ibrahimovic voor heten.

© Photo News

Terugkeer na Nieuwjaar

Zelf weigerde Matthys mee te gaan in dat doemscenario. “Ik heb soepele knieën. Hopelijk hebben die me gered”, klonk hij na de match al opvallend optimistisch. Terecht, zo bleek gisteren na een bezoek aan het AZ Monica. Na een MRI-scan kreeg Matthys daar het geruststellende nieuws dat zijn kruisbanden ongeschonden waren en dat de schade beperkt bleef tot een barstje in de knie. Eveneens een pijnlijke affaire, maar wel een veel minder ernstige blessure dan een gehavende kruisband. “Na Nieuwjaar zal Matthys de trainingen kunnen hervatten”, luidde de officiële clubcommunicatie. Op de winterstage in het Spaanse Lepe loopt Matthys er dus normaal gezien opnieuw bij. Tot dan brengt hij de feestdagen door in de lappenmand.

Contractverlenging

Ze zijn bij KV dus nog niet van hem af. Integendeel. In de aanloop naar zijn honderdste competitiewedstrijd voor Malinwa liet Matthys in uw krant verstaan dat hij er na dit seizoen graag nog een jaartje wilde bijdoen. Een boodschap die bij de club blijkbaar niet in dovemansoren is gevallen. Hallo, voorzitter Johan Timmermans? “We hebben ondertussen al samengezeten met Tim om zijn contract met een jaar te verlengen”, zegt de preses. “In januari gaan we dat verder bekijken, maar het ziet er goed uit. Met Tim hebben we iemand in huis waarvan we weten dat hij een positieve invloed heeft op de groep. Hij is een speler die past bij KV Mechelen. Een man die we als club niet zomaar overboord willen gooien.”

Kwaliteiten waarmee hij ook na zijn actieve carrière een meerwaarde kan betekenen voor de club? “Tim is iemand die ook op lange termijn, na zijn spelersloopbaan, nog iets voor de club kan betekenen, ja”, zegt Timmermans. “Welke rol hij dan precies kan spelen, daar moeten we nog over praten.”

© Photo News

MEER OVER KV Mechelen