© Patrick Poppe

Fusieclub Kalfort Puursica in zee met Beerschot-Wilrijk: “We zijn tegen graaicultuur met jeugdspelers”

Voetbalclub Beerschot-Wilrijk werkt voort aan de expansie richting de zuidrand van de provincie Antwerpen. Na de overname van Rupel Boom gaat het nu ook samenwerken met de nieuwe fusieploeg Kalfort Puursica.

Patrick Poppe

Puursica is de nieuwe club van Puurs die straks in het nieuwe sportpark De Schans gaat spelen. De vierdeprovincialer ging intussen een fusie aan met een deel van Daghet Kalfort voor wat betreft de jeugdwerking. “En nu kondigen we aan dat we in het grote jeugdproject United by 13 van Beerschot-Wilrijk stappen”, zei voorzitter Tom Lemmens aan een 150-tal geïnteresseerden in de kantine van Puursica. “Zij gaan ons zowel sportief als extrasportief ondersteunen, maar we hebben heel veel garanties gekregen om ons eigenheid te bewaren. Samen met de verhuizing naar De Schans moet dit een enorme boost voor onze club zijn.”

Beerschot-voorzitter Eric Roef en jeugdcoördinator Marc Noé kwamen de Puurse achterban geruststellen. “We willen met meerdere clubs samenwerken, met één gemeenschappelijke visie en een soort ‘game model’. Het is niet de bedoeling dat Kalfort Puursica nu plots Beerschot gaat heten of andere kleuren krijgt. We zijn er ook tegen dat goede jeugdspelertjes weggegraaid worden bij hun club. Sterker nog: we garanderen dat de spelertjes tot 12 jaar bij hun moederclub blijven. Bij de ploegen van U13 en U14 halen we maximaal twee spelers per ploeg weg. We vinden ook dat het plezier moet blijven primeren op het competitieve op die leeftijd en die filosofie willen we uitdragen.”

Kalfort Puursica is in elk geval gewonnen. “Sinds we onze toekomstplannen hebben bekendgemaakt, hebben we het aantal jeugdspelers al zien toenemen”, zei Guy De Cock, de technisch verantwoordelijke jeugdopleiding en ook T1 van de club. “Aan de samenwerking gingen veel gesprekken vooraf. We zijn ervan overtuigd dat Kalfort Puursica nu een fantastisch toekomstproject heeft.”

Nieuwe tribune

Sportschepen Els De Smedt (CD&V) kwam ook de bouwplannen toelichten. “In het nieuwe sportpark komen vier volwaardige voetbalvelden, waarvan twee met kunstgras. We bouwen als gemeentebestuur ook een gebouw met twaalf kleedkamers, een nieuwe tribune en een overdekt terras. Als je weet dat de tennisclub haar vergunning voor een nieuwe hal op zak heeft, dat ruiterhal Hippique onder dak zit, het fitnessconcept Move Passion volop in aanbouw is en het Gymcenter Klein-Brabant de plannen aan het tekenen is, dan weet je dat De Schans een sportpark wordt waar ze van heinde en verre gaan naar komen kijken. Wat de voetbal betreft, moeten ze kunnen verhuizen tegen het seizoen 2021-2022.”

MEER OVER K. Beerschot V.A.