Nostalgie+ krijgt opnieuw boete voor te veel non-stopmuziek op radiozender

De Vlaamse Regulator voor de Media heeft SBS Media Belgium, een joint venture tussen mediabedrijven Mediahuis en Play Media, een boete van 7.500 euro opgelegd. Radiozender Nostalgie+ zendt te veel non-stopmuziek uit. De meerderheid van de programma’s bovendien bevat “nauwelijks presentatie of variatie” en is “grotendeels onderling inwisselbaar”, zegt de VRM. Nostalgie+ vervangt NRJ sinds 29 september op de FM-band.

jvh
Bron: BELGA

Op 11 december legde de VRM al een boete van 5.000 euro op aan SBS Media Belgium, met de opdracht zich tegen 15 februari te conformeren aan het Mediadecreet. Daarop volgden luisteronderzoeken, waaruit blijkt dat er “enkele verbeteringen aan de uitzendingen zijn aangebracht door SBS”, stelt de VRM. Zo zijn er op weekdagen twee programma’s, “met een eigen karakter en eigen inhoudelijke elementen en rubrieken”, meer verkeersinformatie, actualiteit en interactieve elementen. Het aantal uren non-stopmuziek is afgenomen.

Maar daarmee zijn de problemen niet van de baan. Twee programma’s is te weinig, en in het weekend is er al helemaal geen liveprogrammatie of interactie met de luisteraar. Het merendeel van de programma’s ontbreekt het bovendien aan presentatie, variatie en eigenheid. De interactie met de luisteraar is gebaseerd op e-mails en “veeleer bescheiden”. De uitzendingen kunnen dus nog steeds niet doorgaan voor een volwaardig programma-aanbod. En ook het aantal uren non-stopmuziek ligt nog te hoog.

Daarom beslist de VRM nu om een administratieve geldboete van 7.500 euro op te leggen. Nostalgie+ moet tegen 15 augustus voldoen aan het Mediadecreet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER