De kantoren van de 3 banken bevinden zich in de buurt van het metrostation Naamsepoort.
Foto: VRT NWS

Drie banken trekken aan alarmbel over onveiligheid aan hoofdzetels in Brussel: "Steeds meer druggebruikers en mensen die zich prostitueren"

In een brief slaken 3 CEO's van bankinstellingen een noodkreet over de onveiligheid aan hun hoofdzetels in de buurt van de Naamsepoort in Brussel. Dat schrijft De Standaard. "We zien een onrustwekkende toename van druggebruikers, exhibitionisten en mensen die zich prostitueren", klinkt het. Ze vragen de federale en Brusselse overheid en de burgemeesters van Brussel-Stad en Elsene om snel maatregelen te nemen. 

"Wij zijn als CEO zo vrij u deze brief te schrijven om de aandacht te vestigen op de zorgwekkende situatie in de buurt van onze hoofdzetels aan de Naamsepoort, die de veiligheid van onze medewerkers in het gedrang brengt", begint de brief van de CEO's van de banken ING en Deutsche Bank en verzekeringsmaatschappij AXA.

De brief is gericht aan premier Alexander De Croo (Open VLD), minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V), minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD), Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS), de Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) en de burgemeester van Elsene Romain De Reusme (PS). Zij zijn allemaal (deels) bevoegd om dit probleem aan te pakken.

De onveilige situatie schaadt niet alleen het imago van Brussel, maar ook de levenskwaliteit van inwoners en bezoekers

De CEO's hebben het in hun brief over een "onrustwekkende stijging van het aantal druggebruikers, exhibitionisten" in de buurt van hun kantoren. Ook de toename van het aantal daklozen en het aantal druggebruikers in en rond het metrostation Naamsepoort baart hen zorgen.

"Ook de hygiënische omstandigheden in de buurt zijn erg verslechterd", klinkt het. "Dat schaadt niet alleen het imago van Brussel, maar ook de levenskwaliteit van inwoners en bezoekers."

Volgens de CEO's blijkt uit de vele getuigenissen dat medewerkers van de bank zich almaar onveiliger voelen wanneer ze naar het werk komen en dat dat hun welzijn in het gedrang brengt. "We zijn ervan overtuigd dat er snel maatregelen nodig zijn, om de veiligheid te vergroten in de buurt en aan het metrostation", staat te lezen. "We staan dan ook open om hierover te praten en oplossingen te zoeken."

Regio

Meer nieuws uit jouw buurt?

Voeg jouw buurt toe aan jouw regio’s en blijf als eerste op de hoogte van het nieuws uit jouw buurt

Meest gelezen