© BELGA

Schoten na Turks huwelijk: twee verdachten geïdentificeerd

De politie van Heusden-Zolder heeft in samenwerking met een alerte burger twee verdachten kunnen identificeren, die tijdens een recente Turkse trouwstoet schoten hadden gelost met een alarmpistool. De politie heeft de twee verdachten verhoord. Ze zullen zich later voor de rechtbank moeten verantwoorden. Het gebruikte alarmpistool is in beslag genomen. Dat maakte zonechef Geert Luypaert donderdag bekend.

kops

Een autokaravaan reed na een Turks huwelijk door de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder. Volgens verscheidene voorbijgangers werden verschillende schoten in de lucht gelost. Een burger stuurde een mailtje met informatie naar de lokale politie, die een onderzoek instelde. “Twee verdachten werden gehoord en konden snel aan de feiten gelinkt worden. Na verhoor mocht het tweetal beschikken, maar later zullen ze hun verhaal aan de rechtbank mogen doen,” aldus Luypaert.

De politie gaat de komende weken systematisch controles uitvoeren na Turkse huwelijken om het fenomeen van de overlast, die dergelijke karavanen met zich meebrengt, te beheersen. Ook heeft de politie de Turkse gemeenschap opgeroepen om aan te geven dat dit gedrag niet getolereerd wordt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer