Onrust door “flippende” snelheidscamera’s op Antwerpse Ring die onterecht flitsen, maar politie heeft goed nieuws

Antwerpen -

De Antwerpse wegpolitie heeft woensdagochtend meerdere meldingen gekregen over “flippende flitspalen”. Het gaat om palen op de Antwerpse Ring die non-stop flitsen, waardoor ook bestuurders die zich wél aan de snelheidslimiet houden de flash zien afgaan. “Bestuurders die niet in overtreding zijn, krijgen uiteraard geen boete”, stelt de politie gerust.

nelo

“Beste politie-vrienden. Daarjuist reed ik op de Antwerpse Ring richting Nederland. Aan de eerste flitskast ben ik, net als anderen, geflitst terwijl ik onder de honderd kilometer per uur reed. De matrixborden gaven de gebruikelijke limiet van honderd aan. Foute afstelling?”

Het is een van de vele berichten die de Antwerpse wegpolitie woensdagochtend binnenkreeg van bezorgde bestuurders. “Wij en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) zijn op de hoogte van het probleem”, bevestigt Jana Verdegem, persattaché van de federale politie. “Het gaat om meerdere flitspalen in het Antwerpse. De palen in Berchem richting Nederland en aan de Kennedytunnel richting Gent zijn er daar al zeker twee van. Om hoeveel palen het precies gaat, wordt onderzocht.”

Het AWV bevestigt dat ze de aannemer hebben gecontacteerd. “Het probleem zal ten vroegste pas donderdag kunnen worden opgelost”, zegt Gilles Van Goethem van het AWV. De politie wil de bestuurders alvast geruststellen: “Er zal uiteraard gefilterd worden. Bestuurders die zich aan de snelheidslimiet hielden, krijgen geen boete en hoeven zich dus geen zorgen te maken.”

© Wegpolitie Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen