Geen nieuwe dubbeltitel: eerste reekshoofd Elise Mertens grijpt naast finaleplaats in Madrid

© AP

Elise Mertens heeft zich vrijdag niet kunnen plaatsen voor de finale van het dubbelspel op het WTA 1.000-toernooi in Madrid (gravel/8.770.480 dollar).

Bron: BELGA

Aan de zijde van haar vaste Taiwanese partner Su-Wei Hsieh, met wie ze het eerste reekshoofd vormde, verloor Mertens in de halve eindstrijd van de Tsjechisch-Duitse tandem Barbora Krejcikova/Laura Siegemund (het zesde reekshoofd). Het werd 6-3 en 7-5 na een uur en 45 minuten tennis.

Krejcikova en Siegemund spelen om de titel tegen de Spanjaarden Cristina Bucsa en Sara Sorribes Tormo (het achtste reekshoofd) of de Russinnen Anastasia Pavlyuchenkova en Anastasia Potapova.

Mertens en Hsieh, respectievelijk tweede en eerste op de wereldranglijst in het dubbelspel, wonnen begin dit jaar de Australian Open. Het was hun tweede grandslamtitel als duo, na winst op Wimbledon in 2021. 

De 28-jarige Mertens telt voorlopig 20 dubbeltitels op haar erelijst, veertien minder dan de 38-jarige Hsieh. Ze wonnen dit jaar naast de Australian Open ook Indian Wells, waardoor hun teller nu op vier titels als koppel staat.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen