© AP

Drievoudig wereldkampioen Mark Williams uitgeschakeld door 28 jaar jonger talent: “Ik weet niet of ik terugkom naar WK, ik word 50”

Mark Williams (WS-6) zal het wereldkampioenschap snooker dit jaar geen vierde keer winnen. De wereldkampioen van 2000, 2003 en 2018 werd in het Crucible Theatre van Sheffield in de eerste ronde met 10-9 uitgeschakeld door de Chinees Si Jiahui (WS-23), die met zijn 21 jaar liefst 28 jaar jonger is dan Williams.

Michael Van Damme
Bron: BELGA

Goed twee weken geleden won Williams nog het Tour Championship door ‘s werelds nummer een Ronnie O’Sullivan in de finale met 10-5 te verslaan. Daardoor trok hij als een van de favorieten naar The Crucible.

De 21-jarige Si, met een halve finale de WK-revelatie van vorig jaar, was wel meteen een zware loting. ‘The Welsh’ Potting Machine’ liet het niet aan zijn hart komen. Hij startte met een 142-century uitstekend aan zijn partij en potte ook nog breaks van 57 en 63 weg voor een 4-5 voorsprong na de eerste sessie. Dinsdagnamiddag won Si via breaks van 63, 61 en 67 vier frames op rij. Williams knokte zich nog terug tot 8-7 en sleepte met een 51-break ook nog een decider uit de brand, maar daarin maakte Si het met een 77 af.  

Na de wedstrijd werd de 49-jarige Williams gevraagd of hij zou terugkeren naar de Crucible. “Volgend jaar word ik 50 en dan kijk je wel eens om je heen. Maar ik heb nog van elke minuut genoten. Ik weet niet of ik hier terugkeer. Ik ben niet bezig met mijn toekomst, ik kan alleen maar zeggen dat dit een heel moeilijke wedstrijd was.”

“Fingers crossed dat je mij volgend jaar zult zien spelen, maar ik word 50 en kan niet eeuwig doorgaan.”

Williams gelooft ook dat de 21-jarige Si de eerste wereldkampioen uit China zou kunnen worden.

“Hij heeft zeker de potentie om het WK te winnen. Of het nu dit jaar is, wie weet wordt het zwaar.”

Si reageerde: “Ik ben erg blij met deze complimenten. Het betekent veel omdat ze van hem komen, een snookerlegende. Ik ben blij dat ik hem heb kunnen kloppen. Ik ga nu mijn best doen, maar ik denk niet dat ik nu al het niveau heb om wereldkampioen te worden.”

In de achtste finales (best of 19) heeft Si opnieuw een Welshte tegenstander tegenover zich. Jak Jones (WS-44) voorkwam een Chinees onderonsje door Zhang Anda (WS-11) met 10-4 te verslaan. 

Na de Engelsman Mark Selby (WS-5), maandag met 10-5 uitgeschakeld door zijn landgenoot Joe O’Connor (WS-30), is WIlliams de tweede meervoudige wereldkampoen die in de eerste ronde uit het toernooi verdwijnt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer