© rr

“Dit geeft mijn zelfvertrouwen een mega-boost”

Julie Standaert (20) uit Blaasveld (Willebroek) is finaliste voor Miss Présence. Tijdens de finale op 15 september wordt de opvolger van Stacey De Caluwé bekendgemaakt. Tussendoor moet Julie Standaert onder meer nog een promodag organiseren die plaatsvindt in Antwerpen.

jan Boey

“Hoeveel mensen zich eind vorig jaar inschreven weet ik niet, maar na de casting in februari dit jaar waren we met zo’n 250”, zegt Julie. “De halve finale vond in mei plaats, waar we met vijftien meisjes aan deelnamen. Toen vielen er nog eens drie meisjes af en nu is het aftellen naar de finale, die op 15 september in Bredene plaatsvindt.”

Een vriendin overhaalde Julie om zich in te schrijven met de woorden: dat is goed om je zelfvertrouwen op te krikken. En dat kan Julie Standaert inmiddels alleen maar bevestigen. “Het heeft mijn zelfvertrouwen een mega-boost gegeven. Verder heb ik al heel wat nieuwe meisjes leren kennen, van wie sommigen echte vriendinnen zijn geworden.”

Na die halve finale zijn er nu nog twaalf meisjes, evenredig verdeeld over de regio’s Gent, Limburg en Antwerpen. “Ik moet samen met drie andere meisjes onze promodag op 15 augustus in het Antwerpse organiseren. Het is nog niet definitief, maar we kiezen vermoedelijk voor de strandbar Bocadero in Antwerpen om te starten. Het is een leuke omgeving, je kunt er iets drinken en het schept direct de juiste sfeer.”

Voor het zover is, moet er via allerlei activiteiten verder gewerkt worden aan de groepssfeer. Zo krijgen de meisjes een catwalktraining en wachten hen enkele fotoshoots. “Nu ligt alles even stil, omdat er nogal wat meisjes studeren en we iedereen de kans willen geven dat in een rustige sfeer te doen”, zegt ze. Julie is al afgestudeerd als zorgkundige en heeft ook al even gewerkt. Op dit ogenblik is ze op zoek naar een andere job. “Daarnaast hou ik van salsa en krijgen ook mijn vriend en vrienden de nodige aandacht.”

U kunt nog tot net voor de finale in september stemmen voor haar met een sms’je. Hiervoor stuurt u ‘MPR 04’ naar 6045. Via de Facebookpagina van deze missverkiezing kunt u Julies capriolen in de aanloop naar de finale volgen.