De leden van de jeugdraad zijn blij dat de nieuwe fuifzaal er eindelijk komt.
Foto: Chris Van Rompaey

Duffel geeft startschot voor bouw nieuwe fuifzaal: "We wachten er al 20 jaar op"

In Duffel is de eerste spade in de grond gegaan voor de bouw van de nieuwe fuifzaal. Die komt op domein de Pollepel en er is plek voor 500 fuifgangers. Er komen ook 2 repetitieruimtes, waar vraag naar was in de gemeente. "We waren al 20 jaar aan het wachten op een nieuwe fuifzaal", zegt Wout Frederickx van de jeugdraad.

"De vorige fuifzaal, De Locht, was eigenlijk bedoeld als tijdelijke fuifzaal", zegt Wout Frederickx van de Duffelse jeugdraad. "De Locht was te klein geworden, en de zaal is ook verouderd. Er zijn bijvoorbeeld maar 2 vrouwentoiletten. In de nieuwe zaal zal dat allemaal veel beter zijn. Er komen ook 2 repetitieruimtes, want het aanbod in de gemeente was te klein, de huidige repetitieruimtes waren overbevraagd. Er komt ook een grote fietsenparking, wat we ook belangrijk vinden."

Het gebouw heeft een stevige akoestische isolatie zodat de buurt geen geluidoverlast ondervindt .
Foto: Gemeente Duffel

 “De zaal komt op het grasveld tussen feestzaal ’t Lepeltje en het Garageteater", vertelt schepen van jeugd Dirk Broes (N-VA). "Het wordt een robuuste zaal voor 500 staande bezoekers, gebouwd met stevige akoestische isolatie zodat de buurt geen geluidoverlast ondervindt van versterkte muziek in de zaal. Het klopt dat de Duffelaars er lang op hebben moeten wachten. Er is jarenlang gezocht naar een geschikt terrein, en domein de Pollepel hebben we pas in deze legislatuur kunnen verwerven.” 

De bouw zal zo'n 10 maanden duren, en als alles volgens planning verloopt kan er in het voorjaar van 2025 gefuifd worden in de nieuwe zaal. Voor de bouw van het project werd 3.333.000 euro voorzien. De fuifzaal heeft nog geen naam. Duffelaars mogen suggesties doen via de actie ‘Leg je ei in mei’, en maken zo kans op een jaar gratis fuiven in de nieuwe fuifzaal.  

 

Meest gelezen