Beyoncé met dochter Blue Ivy (12) tijdens de Grammy Awards.
2024 CBS Photo Archive

Blue Ivy (12) samen met mama Beyoncé te horen in nieuwe ‘Lion king’-film

Blue Ivy Carter, de twaalfjarige dochter van zangeres Beyoncé en rapper Jay-Z sluit zich aan bij de stemmencast van de nieuwe Lion kingprequel: ‘Mufasa: the lion king’. Net als in het echte leven vertolken de dames de rol van moeder en dochter. Blue Ivy spreekt de stem in van Kiara, dochter van koning Simba en koningin Nala, gespeeld door Beyoncé.

Beyoncé vertolkt daarmee voor de tweede keer de rol van Nala, na de eerste remake van de Lion king uit 2019. Die film was met een wereldwijde opbrengst van 1,6 miljard dollar één van de grote bioscoophits van 2019.

De nieuwe film, geregisseerd door Moonlight-regisseur Barry Jenkins, vertelt ons hoe Mufasa koning wordt, en toont zijn jeugd samen met broer én antagonist Scar. Net als de film uit 2019 zal ook de prequel live action-filmtechnieken combineren met computergegenereerde beelden. 

Bekijk: De trailer van de 'Mufasa: the lion king'.

De trailer van de nieuwe 'Lion king'-film onthult nog niets van het stemmenwerk van het moeder-dochterpaar. Daarop is het dus nog even wachten. 'Mufasa: the lion king' verschijnt in december van dit jaar. 

Onder moeders vleugels

Voor Beyoncé's twaalfjarige dochter is het haar filmdebuut. Blue Ivy is de oudste dochter van Queen B en Jay-Z. Het echtpaar deelt samen ook de zesjarige tweeling Rumi en Sir. Tijdens de vertolking van de rol van Kiara wordt Blue Ivy nauwgezet begeleid door haar wereldberoemde moeder. 

Regisseur Jenkins vertelde daarover tijdens de Amerikaanse ontbijtshow 'Good morning America' dat Blue Ivy op de set “zeer professioneel” was, terwijl Beyoncé "op de eerste plaats een moeder” was. “Ze wilden gewoon allebei hun beste beentje voorzetten. En daarbij hoefden ze niet veel te doen alsof, omdat ze écht moeder en dochter zijn.”

Ze hoeven niet te veel te doen alsof, omdat ze écht moeder en dochter zijn

Barry Jenkins, regisseur

Dit is trouwens niet de eerste keer dat dochterlief mag proeven van de showbizzwereld onder moeders vleugels. Vorig jaar danste Blue Ivy meermaals mee op het podium als achtergronddanseres, tijdens Beyoncé’s ‘Renaissance world tour’. 

Blue Ivy (12) danste mee tijdens de 'Renaissance world tour' van mama Beyoncé.
2023 Kevin Mazur

Meest gelezen