.
Volledig scherm
. © James Arthur

Belgisch toerisme fleurt weer op

Het toerisme in België groeit weer naar hetzelfde niveau als in 2015. Na de aanslagen in 2015 en 2016 meden veel toeristen onze hoofdstad. Het aantal overnachtingen in de hotels over het hele land gingen erop vooruit in de eerste 6 maanden van 2017, schrijft Le Soir. Toerisme Vlaanderen meldt dat hun cijfers de nationale trend bevestigen.

3 reacties

  • Guy Malfait

    6 jaar geleden
    Belgie heeft idd heel veel toeristische trekpleisters, maar al de rest moet eindelijk ook eens opgefleurd worden. Zoveel grijze tristesse kan niet goed zijn voor de mentale gezondheid.
  • Reuven Galberman

    6 jaar geleden
    Zo een Saai land!!
  • vicky vanderweyen

    6 jaar geleden
    Wij verdienen dat België,is een heel mooi land met verschillend toeristische bezienswaardigheden,wij hebben de kust de Ardennen,en vele steden met historische waarden.
  1. Reconstructie van gruwelijke 'wellnessmoord' in Waregem: waarom stak Mathias D. (44) zijn echtgenote Stephanie (43) dood?
    PREMIUM

    Reconstruc­tie van gruwelijke 'well­nessmoord' in Waregem: waarom stak Mathias D. (44) zijn echtgenote Stephanie (43) dood?

    In Waregem vindt vandaag de reconstructie plaats van de wellnessmoord. Op 3 januari werd Stephanie Demeyere in een villa in Waregem doodgestoken door haar echtgenoot, Mathias D. (43), tijdens een heftige ruzie. Het onderzoek naar deze zaak, waarbij de man later ook nog brand stichtte, werpt vragen op over de achtergrond van hun relatie en het motief. “Een veelheid aan factoren die elkaar tot de fatale feiten versterkten”, klinkt het. Zal er vandaag meer duidelijkheid komen?
    Waregem
  2. Zal felbesproken Rwandawet aantal transmigranten voor onze kust terugdringen? “Het zal net erger worden nu Noord-Frankrijk de kampen ontruimt voor de Olympische Spelen”
    PREMIUM

    Zal felbespro­ken Rwandawet aantal transmi­gran­ten voor onze kust terugdrin­gen? “Het zal net erger worden nu Noord-Frank­rijk de kampen ontruimt voor de Olympische Spelen”

    “Het is dweilen met de kraan open. We zullen net versterking nodig hebben de komende maanden.” In West-Vlaanderen wordt er bijzonder lauw gereageerd op de in het Verenigd Koninkrijk goedgekeurde Rwandawet. Transmigranten zonder verblijfsrecht zullen er overgevlogen worden naar Rwanda en zo hoopt de Britse premier Sunak de mensensmokkel een halt toe te roepen. Mensenrechtenorganisaties staan op hun achterste poten, maar zullen er straks ook minder transmigranten door West-Vlaanderen trekken? Wij belden rond.
    Blankenberge, Middelkerke, Nieuwpoort, De Panne, Koksijde, Bredene, Oostende, Knokke-Heist, Brugge, De Haan