Alle kinderen van Zonnekind droegen iets paars© marc wouters

School Zonnekind kleurt helemaal paars: “Iedereen mag zichzelf zijn”

Kalmthout -

De 225 leerlingen en de leerkrachten van basisschool Zonnekind in Heide kwamen vrijdag 17 mei allemaal met iets paars aan naar school. “Zo maken we duidelijk dat iedereen zichzelf mag zijn”, zegt directeur Geert Peeters.

“T-shirts, truien, hoedjes, armbandjes… Iedereen droeg iets paars bij ons op school. ‘Actie Paars’ is een internationale sensibiliseringscampagne rond LGBTQ+ die wilt aantonen dat iedereen altijd en overal zichzelf moet kunnen zijn, ongeacht geslacht, huidskleur of seksuele voorkeur”, gaat Geert Peeters verder. “Alle Vlaamse scholen konden intekenen om deel te nemen en waren vrij om de actie zelf verder uit te werken. Voor ons als Zonnekind was het de eerste keer dat we meededen aan Paars.” 

Zowel juffen als kinderen kwamen in het paars naar school.© marc wouters

“De voorbije weken voorzag elke leerkracht in zijn of haar klas een activiteit rond het thema op het niveau van hun leerlingen. Elke klas studeerde ook een strofe in van het lied ‘Kinderen van de Regenboog’ van K3. Vrijdagmiddag 17 mei vierden we met de hele school het slotakkoord van de actie Paars”, blikt directeur Geert Peeters terug. “Alle klassen zongen hun stuk van het lied op ons podium en we hesen de regenboogvlag aan onze vlaggenmast. Daarna kregen alle kinderen een armbandje en tattoo uit het campagnepakket als aandenken.”

Uiteraard was ook directeur Geert in een paarse outfit.© marc wouters

“De leerkrachten toonden zich van in het begin enthousiast om rond het thema Paars te werken. Sommigen gingen na de eerste vergadering al meteen op zoek naar materiaal. In ons schoolkrantje lichtten we uitgebreid toe aan onze ouders waarom we het als school belangrijk vonden om mee te doen aan de sensibiliseringscampagne. Ook vanuit de ouders hoorden we voornamelijk positieve signalen. Wat ons betreft nemen we graag nog eens opnieuw deel aan de actie Paars”, besluit Geert Peeters, directeur van basisschool Zonnekind. (SDK)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners