© shutterstock

Alerte toerist voorkomt op het nippertje “enorme catastrofe” in de Alpen

De alerte reactie van een 65-jarige Franse toerist heeft een groot drama vermeden in de Oostenrijkse Alpen. Nadat de buschauffeur flauwviel, kon de toerist nog net op tijd op de rem duwen. De bus bengelde al bijna de helft over de afgrond, maar viel uiteindelijk toch niet naar beneden. Negen mensen moesten naar het ziekenhuis.

mtm

De 76-jarige buschauffeur was zaterdag met 21 passagiers onderweg in de Oostenrijkse Alpen, nabij de stad Schwaz, toen hij plots flauwviel. De bus bleef echter zijn weg voortzetten richting een steile afgrond. Gelukkig had een van de toeristen - een 65-jarige Fransman - opgemerkt dat de chauffeur niet meer reageerde. Hij sprong uit zijn zetel en ging met volle kracht op de rem staan.

De bus crashte door de omheining aan de kant van de weg, het gevaarte kwam pas helemaal tot stilstand als het al bijna de helft over de ruim 100 meter hoge afgrond bengelde.

“Het scheelde geen haar of we hadden hier een enorme catastrofe meegemaakt”, luidt het bij de lokale politie. “De inzittenden hebben echt ongelooflijk veel geluk gehad dat de Fransman zulke goede reflexen heeft.”

Na de crash werden uiteindelijk negen mensen naar het ziekenhuis gebracht. Geen van hen zou in levensgevaar verkeren.

In 2004 kwamen al eens vijf toeristen om het leven toen hun bus van een 30 meter hoge klif reed in de buurt van het Oostenrijkse Bad Bürnberg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER