Trucker rijdt in gracht en belandt op erf van landbouwer

© sbr

Een Litouwse trucker die onderweg was van Frankrijk naar het West-Vlaamse Moorslede strandde maandagmorgen op drie kilometer van zijn bestemming.

gsd

Langs de Roeselarestraat in Moorslede ging de chauffeur, die onderweg was naar houtbedrijf Geldhof in de Iepersestraat, omstreeks 8 uur met zijn vrachtwagen van de weg af. Bij het landbouwbedrijf van Geert Vermeulen raakten de wielen in een gracht waarna het voertuig, dat geladen was met 25.000 kilogram daktimmerhout, prompt helemaal op zijn zij kantelde. “Ik zag het ongeval gebeuren en ben die man gaan helpen”, zegt een gepensioneerde politieman die achter de vrachtwagen reed. “Ik heb de verbrijzelde voorruit van de vrachtwagen opengetrokken om bij de chauffeur te kunnen. Ik heb de hulpdiensten verwittigd en die man gerustgesteld. Met een mes die ik van de landbouwer kreeg, heb ik zijn gordel losgesneden. Zo kon hij zelf uit de vrachtwagen klauteren.”

Haag

Ook de brandweerzone Midwest was inmiddels verwittigd, maar de trucker was al bevrijd voor de aankomst van de Moorsleedse brandweermannen. Hij bleek niet gewond. Zijn vrachtwagen was bij het ongeval op het erf van Geert Vermeulen geploft. “Behalve mijn haag heb ik geen schade”, zegt de landbouwer. De rijbaan was daardoor in eerste instantie ook niet versperd. Jurgen Geldhof, zaakvoerder van het bedrijf waar het hout naartoe moest, kwam ook ter plaatse om te bekijken hoe men de situatie kon oplossen. De bedoeling was om eerst het hout uit de vrachtwagen te halen vooraleer er kon worden getakeld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen