Wim en Melanie ontvangen hun gasten in een uniek kader in Bree.© Patrick Brebels

Pas geopend: voormalige molensite in Opitter wordt sprookjesachtige feestlocatie

Bree -

Op de site van de Pollismolen in Opitter hebben ondernemers Wim en Melanie Doumen-Huyghe enkele historische gebouwen omgetoverd tot een sprookjesachtige feestlocatie.

Patrick Brebels

De historische site van de Pollismolen bestaat uit drie aparte gebouwen. Daarnaast is er ook nog het molengebouw zelf, met een molen die nog steeds draait. Veertien jaar geleden openden kok Wim Doumen uit Neeroeteren en gastvrouw Melanie Huyghe uit Koksijde een restaurant op de site. Beiden zijn afgestudeerd aan de befaamde hotelschool Ter Duinen. Na hun studies ontmoetten ze elkaar tijdens hun job bij La Butte aux Bois in Lanaken, daarna werden Wim en Melanie ook een koppel.

Beschermd dorpszicht

Na enkele jaren van voorbereiding en verbouwingen heeft het koppel een tweede vleugel van het complex omgetoverd tot een feestlocatie met buitenterras. “De hele site is een beschermd dorpszicht: we zijn dus heel voorzichtig tewerk moeten gaan”, vertellen Melanie en Wim. “De buitenstructuur van het vroegere streekmuseum moest behouden blijven, maar dat zorgt net voor de charme van het geheel. Een authentiek glas-in-loodraam van de oude Pollismolen is een geweldige eyecatcher in onze zaal.”

Aan de achterkant van het gebouw werd een groot terras met een ceremonieruimte voorzien. “Om dit mooi te kaderen in de omliggende natuur hebben we ongeveer drieduizend aanplantingen gedaan”, gaat het koppel verder. “Een nieuw toiletgebouw en een buitenbar maken het geheel compleet. In onze feestlocatie Le Marron met buitenterras Le Jardin kunnen tot 170 mensen terecht in een sprookjesachtige omgeving.”

Pollismolen, Molenstraat 56 in Bree-Opitter. Info: www.pollismolen.be, info@pollismolen.be en 089/86.69.39

© Patrick Brebels

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer