Italië legt Amazon boete op voor oneerlijke handelspraktijken

Nieuws
De Amerikaanse webwinkel Amazon heeft van de Italiaanse mededingingsautoriteiten een boete gekregen van 10 miljoen euro. Volgens de toezichthouder volgt de boete op een onderzoek naar oneerlijke handelspraktijken van het bedrijf, waardoor consumenten werden benadeeld.
anp
woensdag 24 april 2024 om 10:55
Afbeelding
beeld anp

Volgens de waakhond heeft Amazon de keuzevrijheid van consumenten aanzienlijk beperkt. Dat komt doordat het bedrijf voor een groot aantal producten in de webwinkel automatisch de optie ‘Abonneren en Opslaan’ vooraf heeft ingesteld voor regelmatige geplande leveringen in plaats van eenmalige aankopen. Het vooraf aanvinken van terugkerende aankopen zet volgens de toezichthouder consumenten ertoe aan om periodiek een product te kopen zonder dat ze dat zelf willen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Man roept op tot vertrek Netanyahu tijdens herdenking Holocaust

Een man heeft in Israël een herdenkingsceremonie voor de slachtoffers van de Holocaust verstoord door op te roepen tot het vertrek van de Israëlische premier Benjamin Netanyahu, melden media in het land.

Afbeelding

Prijs aan de pomp daalt iets, olieprijs veert weer wat op

De prijzen aan de pomp dalen licht, volgens brandstofdeskundige Paul van Selms van consumentencollectief UnitedConsumers. De olieprijzen maakten vorige week de grootste daling sinds februari door, die kwam op het moment dat de risico's op verdere escalatie van de conflicten in..

Afbeelding

4 meicomités zien rustigere herdenkingen door regen

Ook op andere plaatsen in het land was het zaterdag tijdens de dodenherdenking wat rustiger dan gebruikelijk, net als bij de Nationale Herdenking op de Dam in Amsterdam.

Afbeelding

Minstens kwart Europarlementariërs heeft betaalde bijbaan

Een kwart van de Europarlementariërs heeft bijverdiensten naast het salaris en aanvullende vergoedingen. Het werkelijke percentage ligt vermoedelijk veel hoger, omdat iedere bijbaan die minder dan 5000 euro opbrengt ze niet hoeven te melden, zeggen de integriteitsactivisten van..

Afbeelding

OM in beroep tegen vrijspraak militair van groepsbelediging Joden

Het OM gaat in beroep tegen de uitspraak van de rechtbank in Arnhem, die eind vorige maand een 25-jarige militair vrijsprak van groepsbelediging van Joden. Justitie is van mening dat de uitlatingen van de man 'wel degelijk strafbaar zijn'.

Afbeelding

Vierde Israëlische militair overleden na raketaanval van Hamas

Een vierde Israëlische militair is overleden na een raketaanval van Hamas, meldt de Israëlische krijgsmacht. Van de tien gewonde militairen zouden er drie ernstig aan toe zijn. De aanval op de militairen vond plaats bij de grensovergang Kerem Shalom.