Dochter van An Swartenbroekx brengt single uit: “Spaarcenten gebruikt om dagje studio te huren”

Yara Daniel (18), de dochter van FC De Kampioenen-actrice An Swartenbroekx, werkt in alle stilte aan een muzikale carrière. Daarvan krijgen we deze dagen een eerste staaltje te horen via de single Stand by You, een nummer dat Yara samen heeft gecomponeerd en geschreven met singer-songwriter Andy Fontyn. Het nummer is speciaal gemaakt voor de Rode Neuzen-actie. Het is de bedoeling via het liedje geld in te zamelen, maar tegelijk ook jongeren met psychische problemen een hart ­onder de riem te steken.

jdr

Yara hoopt dat het op termijn niet bij dit ene nummer blijft. “Mijn grote droom is de muziek in te gaan. Ik heb even overwogen kleinkunst te gaan studeren, maar uiteindelijk is het communicatiemanagement geworden. Dat neemt niet weg dat ik continu met muziek bezig ben. Mijn hoofd zit voortdurend vol muziekjes.”

Spaarcenten

“Ik heb ondertussen een hele verzameling melodieën en teksten waarvan ik er enkele in een album heb gebundeld. Om dat op te nemen heb ik met mijn spaarcenten eens een dag een studio afgehuurd. Voorlopig heb ik met die bundel liedjes nog niets gedaan, maar misschien stap ik er wel eens mee naar een platenfirma of radiostation. Er is alleszins nog werk aan. Ik begeleid mezelf nu op gitaar, maar ik zou graag een band hebben.”

Trotse mama

De muziek van Yara zou je kunnen omschrijven als ‘kleinkunst in het Engels’. “Ik ga vrolijk door het leven, maar in mijn liedjes heb ik het vaak over kwetsbare dingen. Toch wil ik mijn nummers graag wat funkier maken en zou ik graag ergens uitkomen tussen Michael Jackson en Bruno Mars.”

En wat mama Swartenbroekx daarvan vindt? “Zij is erg trots en steunt me voluit!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen