VIDEO. Wout van Aert traint opnieuw buiten op gravelbike: “Bijna terug profwaardig”

Wout van Aert is vier weken na zijn val in Dwars door Vlaanderen opnieuw buiten op de weg aan het trainen. Zijn ploeg Visma-Lease a Bike heeft daarvan een korte video gedeeld. Vandaag deed WvA een ritje van 93 kilometer aan 33,2 kilometer per uur gemiddeld. “Bijna terug profwaardig”, schreef Van Aert erbij.

Michael Van Damme

Het was vandaag niet de eerste buitentraining van Van Aert. Vorige week woensdag 17 april deed Van Aert een ritje met de mountainbike en afgaande op zijn Strava heeft hij daarna drie keer met zijn gravelbike (Cervélo Áspero-5) op de weg gereden. Vandaag was de langste rit: 93 kilometer in 2u48 of een gemiddelde van 33,2 km/u. Die tochtjes combineert hij met kiné.

“Het is bijna vier weken geleden en ik ben blij om terug in de buitenlucht te rijden”, zegt Van Aert in de video van zijn ploeg. En hij heeft kennelijk ook de goede luim teruggevonden: “Als je ooit echt een lekker ijsje wil eten, moet je hier rechts zijn”, zegt hij aan de videoploeg.

Van Aert zal op zaterdag 4 mei niet aan de start staan van de Giro zoals eerst voorzien. Bij zijn val op 27 maart brak Van Aert zijn sleutelbeen, borstbeen en enkele ribben.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer