Allemaal beestjes te gast in het Karrenmuseum

Wie van dieren houdt, kon op pinkstermaandag 21 mei best een kijkje gaan nemen in het Karrenmuseum in Essen. Tijdens het evenement Beestig Karrenmuseum liepen, kropen en vlogen heel wat dieren in het park. Van gladde slangen tot snoezige konijntjes en alles daar tussenin.

Margo Tilborghs

Het was weer gezellig vertoeven in het Karrenmuseum in Essen. Heel de middag waren er uiteenlopende demonstraties, klonk er live muziek en stond er een sfeervolle zomerbar opgesteld.

Naast een mobiele kinderboerderij met kleine en schattige knuffeldieren, waren er dit jaar ook enkele exotische, minder toegankelijke diertjes te gast. Speciaal voor deze editie stond er bovendien een insectenbar, waar wormen en sprinkhanen culinair in een puntzak of bonbon werden verwerkt.

Eén van de loodsen werd tot een reptielenhuis omgetoverd. Vzw Pet-events nam hier als jonge organisatie zijn intrek en toonde in terraria diverse reptielen en exotische insecten. De bezoeker kreeg de kans om de dieren van dichtbij te bewonderen én in levende lijve aan te raken. Eén van de grootste dieren was de boa constrictor van wel meer dan 2 meter lang.

In de mobiele kinderboerderij van Farm On Wheels ging het schattiger aan toe. De jongste bezoekers konden hun hartje ophalen bij de konijnen, kippen en mini schaapjes. Miniatuurpaardjes, ezelritjes, een hondenkapsalon en de kindergrime vormen bovendien een mooie aanvulling op het programma.

Lekker genieten van een hapje en drankje kon onder de fleurige vlaggetjes van het zomerterras, terwijl u kon genieten van de muzikale noten van Tirette en Verniet Steendood.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER