Direct naar artikelinhoud

Passagiersvliegtuig maakt buiklanding in Saoedi-Arabië: alle inzittenden ongedeerd

De Airbus A330-200 van Saudi Arabian Airlines, geleased van het Turkse Onus Air, was vertrokken in de westelijke stad Medina en op weg naar de Bengalese hoofdstad Dhaka. Al snel na het opstijgen moest het toestel echter uitwijken naar het meer zuidelijk gelegen Djedda wegens een defect.Beeld EPA

In Saoedi-Arabië heeft een passagiersvliegtuig gisterenavond een buiklanding moeten maken wegens een defect aan het landingsgestel. Dat meldden lokale media. Alle 151 passagiers bleven ongedeerd.

De Airbus A330-200 van Saudi Arabian Airlines, geleased van het Turkse Onus Air, was vertrokken in de westelijke stad Medina en op weg naar de Bengalese hoofdstad Dhaka. Al snel na het opstijgen moest het toestel echter uitwijken naar het meer zuidelijk gelegen Djedda wegens een defect.

Urenlang cirkels boven de luchthaven

Daar vloog de Airbus urenlang in cirkels rond de luchthaven. Om 22 uur lokale tijd (21 uur Belgische tijd) voerde het toestel uiteindelijk een noodlanding uit. Door de technische problemen gebeurde dat terwijl het voorste landingsgestel niet was uitgeklapt.

Het vliegtuig liep bij de landing grote schade op, maar alle inzittenden bleven ongedeerd. De luchtvaartmaatschappij heeft zelf nog niet gereageerd.

Boven Djedda vloog de Airbus urenlang in cirkels rond de luchthaven. Om 22 uur lokale tijd (21 uur Belgische tijd) voerde het toestel uiteindelijk een noodlanding uit. Door de technische problemen gebeurde dat terwijl het voorste landingsgestel niet was uitgeklapt.Beeld EPA