Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Topfavorieten Van Avermaet en Gilbert tevreden op één week van BK: "Nu zijn we écht klaar"

WielrennenAandacht, aandacht! Dienstmededeling uit de Zwitserse bergen: Greg Van Avermaet en Philippe Gilbert staan na negen dagen stevige 'workload' conditioneel op punt. Dat belooft voor het BK in Binche, zondag. En de Tour. Tijd nu om te oogsten.

8 reacties

  • Antoine Van De Velde

    6 jaar geleden
    De volledige erelijst van Greg is terug te vinden bij Wikipedia. Greg is een zeer regelmatige renner, was ruim 18 jaar toen hij met koersen begon. Greg is geleidelijk gegroeid tot één van de betere klassieke renners van de laatste jaren. In 2007 en 2016 na een valpartij tot opgave gedwongen in Vlaanderen. Nog één opgave in Lombardije 2016 met het late WK in Qatar nog voor de boeg.
  • Jan Janssens

    6 jaar geleden
    pfff, wat stelt dat nog voor, Belgisch kampioen, als hij al mag meedoen aan de Tour is het in het beste geval toch maar een meeloper.
  • Pedro Gonzalez

    6 jaar geleden
    Is dat het palmares van een groot kampioen ?? Over Rio zullen we het maar niet meer hebben. En Flandrien van het Jaar. Wat heeft dat nu te betekenen in een land dat geen grote kampioenen meer heeft?
  • Antoine Van De Velde

    6 jaar geleden
    In 2007 4 mooie overwinningen voor Greg,in 2008 terug 4 heel mooie koersen met de punten trui in de Vuelta erbovenop. In 2009 kende Greg een terug val wellicht te wijten aan die zware Vuelta van 2008. Tn 2010 werd hij vijfde op het WK ondanks een bandbreuk in de kop groep. Greg is van in 2005 ieder jaar geselecteerd voor het WK. Vanaf 2013 is hij vijf jaar op rij verkozen door zijn collega's tot Flandrien van het jaar. Aan zijn twaalfde seizoen bezig en DNF komt bij Greg amper voor.
  • Jose Delie

    6 jaar geleden
    Greg,toprenner en mens!!!!