Meryl Streep krijgt ere-Gouden Palm in Cannes

Meryl Streep krijgt op 14 mei een ere-Gouden Palm tijdens de openingsavond van het filmfestival van Cannes. De Amerikaanse actrice krijgt de erkenning voor haar grote bijdrage aan de filmindustrie. Dat heeft het Franse festival donderdag laten weten.

blg
Bron: Belga

De 74-jarige Streep is een ware Hollywoodlegende, met liefst 21 Oscarnominaties. Dat is een record. Drie nominaties wist ze ook te verzilveren: voor haar rollen in ‘Kramer vs. Kramer’ (1979), ‘Sophie’s Choice’ (1982) en ‘The Iron Lady’ (2011). In Cannes maakte Streep nog maar een keer haar opwachting. Dat was 35 jaar geleden met ‘A Cry in the Dark’. Voor haar rol in die prent kreeg ze de prijs voor beste actrice.

Streep zal in Cannes juryvoorzitter Greta Gerwig tegen het lijf lopen. Die regisseerde het kostuumdrama ‘Little Women’ uit 2019, met daarin ook een rol voor Streep.

Volgens Thierry Fremaux, directeur van het filmfestival van Cannes, maakt Meryl Streep “deel uit van ons collectieve geheugen en onze gemeenschappelijke liefde voor de cinema”.

Twee andere grote namen krijgen dit jaar ook een ere-Gouden Palm in Cannes: ‘Star Wars’-regisseur George Lucas, en de Studio Ghibli van de Japanse animatieregisseur Hayao Miyazaki.

Het festival van Cannes vindt dit jaar plaats van 14 tot 25 mei.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER