Bradley Wiggins met advies voor Victor Campenaerts: “Verlaat Lotto, Victor. Zij werken nog als in 1974”

© BELGA

Kent u de ‘Bradley Wiggins Show’? Het is een podcast van de ex-Tourwinnaar voor Eurosport UK. En daarin neemt hij zelden een blad voor de mond.

gvdl

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Wiggins gaat deze keer op zoek naar een aantal renners die volgens hem alleen maar beter zouden worden door van team te veranderen. En daarbij richt hij zich meteen tot Victor Campenaerts. Volgens Wiggins moet de Antwerpenaar van Lotto-Soudal dringend andere lucht opsnuiven. “”Hij rijdt voor Lotto, het grootste Belgische team. Maar daar werken ze nog als in 1974. Mocht hij naar Sky gaan, hij zou zich de ogen uitkijken. Maar wat gaat er gebeuren? Ze gaan hem veel geld geven, hij gaat een contract voor drie jaar tekenen en alles blijft bij het oude. Jij zou zoveel meer kunnen zijn, Victor.”

Klik hier voor onze digitale wielergids

Wiggins verwijt renners dat ze in een vertrouwde omgeving willen blijven. Campenaerts is volgens Wiggins niet de enige die uit zijn comfortzone moet treden. Hij verwijst naar enkele Franse voorbeelden. “Franse renners stonden er voor bekend dat ze zelden of nooit een Frans team verlieten. De eerste die het deed, was Sylvain Chavanel. Hij ging naar Quick-Step en bloeide open. Ritwinst in de Tour de France, bijna winst in de Ronde van Vlaanderen. Alaphilippe is nog zo’n voorbeeld van iemand die het elders met succes probeerde. Maar Franse renners blijven nog steeds graag in Franse loondienst. Zo’n Démare bijvoorbeeld (blaast).”

Niet alleen Fransen moeten eraan geloven. Wiggins: “Neem nu Tom Dumoulin. We hebben het al over hem gehad, hoe hij er altijd alleen voor stond. Hij is de ideale renner voor Team Sky, of een ploeg van een gelijkaardig kaliber.”

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen