Medicatiekuur Semenya verdeelt sportwereld, maar tennislegende steunt haar volledig: “Dit is verschrikkelijk oneerlijk”

© EPA-EFE

Het nieuws dat interseksatlete Caster Semenya haar testosterongehalte moet laten dalen door medicatie te nemen, verdeelt de sportwereld. Tennislegende Martina Navratilova staat volledig achter de Zuid-Afrikaanse loopster en noemt de beslissing van het Internationaal Sporttribunaal (TAS) “verschrikkelijke oneerlijk”.

jefi, hjb

LEES OOK. Het tragische verhaal van hyperandrogene Semenya wordt nog tragischer: hormonen slikken of stoppen

Semenya is een intersekseatlete, geboren als vrouw maar met een meer dan normaal testosterongehalte, een voordeel in de sport. Na jaren procederen besliste de sportrechtbank TAS dat ze haar testosterongehalte moet dimmen door speciale medicatie te nemen om nog te mogen deelnemen aan wedstrijden van 400m tot een mijl.

De beslissing verdeelt de sportwereld. Sommige atleten vinden het een ongelijke strijd en vinden het goed dat Semenya haar mannelijke hormoon moet minderen om bij de vrouwen deel te nemen. Anderen vinden het dan weer onterechte discriminatie. Daarbij ook tennislegende Martina Navratilova. “De nieuwe regel voor Semenya is verschrikkelijk oneerlijk”, steunt ze de Zuid-Afrikaanse loopster in de Britse krant The Telegraph.

Gisteren maakte Semenya een statement door op de Diamond League-meeting in het Qatarese Doha de 800m te winnen met de zevende snelste tijd ooit. De meeting was haar laatste wedstrijd voor ze verplicht aan de pillen moet.

© BELGAIMAGE

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen