Nieuw onderzoek naar Roman Polanksi voor vermoedelijk kindermisbruik

© REUTERS

De politie van Los Angeles is een onderzoek gestart naar regisseur Roman Polanski, omdat hij in 1975 een kind zou hebben misbruikt. Dat melden verschillende Amerikaanse media dinsdag.

Volgens de krant Los Angeles Times zou Polanski avances hebben gemaakt tegenover de toen 10-jarige Marianne Barnard. Zij schreef in oktober op Twitter dat Polanski op een strand in Malibu foto’s van haar had genomen toen ze naakt was of enkel een bontjas droeg, en dat hij “van daar verder ging”. Ze stapte in oktober naar de politie.

Verschillende vrouwen

De advocaat van Polanski, Harland Brown, noemt de klacht in een mededeling “onzin”. “We hebben de LAPD gecontacteerd en zullen alle informatie die we hebben overmaken en hen vragen een volledig en diepgaand onderzoek te voeren”, aldus de advocaat. Polanski kan niet aangeklaagd worden, aangezien de verjaringstermijn is overschreden.

Polanski werd al door verschillende vrouwen van gelijkaardige feiten beschuldigd. Het Zwitserse gerecht liet in oktober weten een onderzoek te hebben gestart tegen de regisseur omdat hij 45 jaar geleden in Zwitserland een Duitse actrice verkracht zou hebben toen ze 15 jaar oud was. Een andere vrouw meldde in augustus dat ze in 1973 op 16-jarige leeftijd seksueel misbruikt werd door Polanski. En in 2010 verklaarde de Britse actrice Charlotte Lewis al dat Polanski haar in 1983 misbruikte toen ze een tiener was.

De regisseur pleitte in 1977 in Californië schuldig aan onwettige geslachtsgemeenschap met een 13-jarig meisje, maar vluchtte in 1978 naar Europa voor het vonnis werd uitgesproken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen