Verdacht pakketje aangetroffen in centrum van Zutphen

Nieuws
anp
zondag 28 april 2024 om 17:40
Afbeelding
beeld anp

In de Marspoortstraat in het centrum van Zutphen is zondagmiddag een verdacht pakketje aangetroffen. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Omroep Gelderland. Volgens een woordvoerster gaat het om ‘iets dat zou lijken op een mogelijk explosief’.

De Explosieve Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse om onderzoek te doen. Ook zijn uit voorzorg een ambulance en de brandweer opgeroepen. De straat waar het verdachte pakketje werd aangetroffen is afgezet.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Vernielingen en troep in UvA-pand waar pro-Palestijns protest was

In het pand van de Universiteit van Amsterdam (UvA), waar maandag een pro-Palestijns protest was, is veel schade aangericht. Dat ziet een ANP-verslaggever op de 6e verdieping van het gebouw.

Afbeelding

Premier: Georgië neemt betwiste wet dinsdag aan, ondanks protest

Het parlement in Tbilisi gaat dinsdag de controversiële buitenlandse-agentenwet aannemen, ondanks het protest dat maandagavond opnieuw gepland is in de Georgische hoofdstad. Dat heeft de Georgische premier Irakli Kobakhidze in een televisietoespraak gezegd.

Afbeelding

Situatie tienduizenden kinderen arbeidsmigranten kwetsbaar

Tienduizenden kinderen van Europese arbeidsmigranten in Nederland leven in een kwetsbare positie. Een deel van deze kinderen mist stabiele leefomstandigheden en heeft een grotere kans om op school in de problemen te komen of gezondheidsklachten te krijgen, blijkt uit onderzoek..

Afbeelding

Airlines klagen transportministerie VS aan om nieuwe regels

Verschillende Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en een lobbyclub hebben het ministerie van Transport in de Verenigde Staten aangeklaagd. Zij zijn het niet eens met nieuwe regels, die hen verplichten bepaalde kosten voor reizigers vooraf bekend te maken.

Afbeelding

Betogers Groningen mogen overnachten als protest vreedzaam blijft

De pro-Palestijnse betogers bij de Rijksuniversiteit Groningen mogen daar de nacht doorbrengen. Het protest wordt toegestaan zolang het vreedzaam is en er geen hinder is voor het verkeer. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Afbeelding

Ex-vrouw Bill Gates trekt zich terug uit Gates Foundation

Melinda French Gates, de ex-vrouw van voormalig Microsoft-topman Bill Gates, trekt zich terug uit de filantropische organisatie Gates Foundation. In een bericht op socialmediaplatform X meldt French Gates dat zij haar functie van medevoorzitter op 7 juni neerlegt.