Laser Kleiduifschieten behoort tot één van de innovatieve interactieve games op ‘For the Win’ in Bilzen© Stad Bilzen

Interactieve beweeggames zorgen voor unieke sporthappening in Bilzen

De sportdiensten van stad Bilzen en Hoeselt slaan de handen ineen om een revolutionair beweegaanbod te presenteren aan hun inwoners. Onder de naam ‘For The Win’ worden twee dagen lang interactieve beweeggames aangeboden in en rond De Kimpel, waar onder andere meer dan 300 leerlingen samenkomen voor een onvergetelijke sportervaring.

Johnny Geurts

Op maandag 29 april en dinsdag 30 april wordt zowel de sporthal van de Kimpel als het B-terrein van voetbalclub Belisia sv gebruikt om de deelnemers aan ‘For The Win’, zowel de leerlingen van de basisscholen en de inwoners van Bilzen en Hoeselt onder te dompelen in een wereld van sport, technologie en urban cultuur. Met een uitgebreide selectie van Augmented Reality Games, die zowel de verbeelding als de fysieke kracht van de deelnemers testen wordt het een bijzonder sportfestijn. “Met For The Win willen we een nieuwe dimensie toevoegen aan traditionele sportactiviteiten”, zegt Peter Thijs, schepen van sport. “We begrijpen dat jongeren vandaag de dag een sterke band hebben met digitale technologieën, en daarom hebben we besloten om deze elementen te integreren in ons beweegaanbod. Het resultaat is een unieke mix van traditionele sporten en innovatieve interactieve games.” Een van de meest opvallende attracties is de intensieve 3x3-versie van trefbal, waarbij deelnemers uitgerust met VR-brillen en polsapparaten tegen elkaar strijden om punten te scoren binnen een beperkte tijdsspanne. Voor liefhebbers van fietsen is er E-Cycling. Dansliefhebbers worden niet vergeten, met een speciale Just Dance-stand waar ze hun moves kunnen laten zien en punten kunnen verdienen.

Innovatief

Naast de diverse opwindende sportieve activiteiten biedt For The Win ook belevingsspelen aan, die reageren op de bewegingen van de deelnemers in realtime. Dit zorgt voor een dynamische en uitdagende ervaring, die zowel leuk als stimulerend is. “Door een breed scala aan activiteiten aan te bieden, hopen we zoveel mogelijk jongeren aan te moedigen om actief te blijven en plezier te beleven aan bewegen”, legt Thijs uit. Voor degenen die het liever rustig aan doen, is er zelfs de mogelijkheid om deel te nemen aan kleiduifschieten met een innovatieve twist. Met laser kleiduifschieten kunnen deelnemers hun schietvaardigheden testen terwijl ze mikken op doelen die door de lucht vliegen op een afstand van 50 meter. Ook zijn er een scala aan Urban Games, waaronder initiaties voor populaire spellen zoals Kan Jam, Spikeball en Frisbee. Vrijetijdssite De Kimpel wordt twee dagen omgedoopt tot een ultiem interactief beweegfestijn. Tickets kunnen besteld worden via www.bilzen.be/forthewin (JoGe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer