Miel Van de Weyer, Bert Mees en Stan Scholiers van het Deelatelier Rupelstreek staan paraat om defecte toestellen een tweede leven te geven.© bar

Deelatelier Rupelstreek zet tweede editie van repaircafé op: “We strijken afwisselend in drie gemeenten neer”

Niel/Schelle/Hemiksem -

Het vorig jaar opgerichte Deelatelier Rupelstreek zet op zaterdag 27 april in Niel een tweede editie van het repaircafé op. Je kan er onder meer terecht met defecte huishoudapparaten, fietsen en tuinmateriaal voor herstelling.

“Alles herstellen lukt helaas niet, maar vorige editie zijn we er toch in geslaagd om van de 75 binnengebrachte artikelen ongeveer 65 procent ter plaatse te herstellen en nog eens 5 procent na bestelling van onderdelen”, vertelt mede-oprichter Bert Mees.

“Wij werken met vrijwilligers en doen dit gratis. We vragen wel, geheel vrijblijvend, een vrijwillige bijdrage als je tevreden bent over ons werk. Eventuele onderdelen die vervangen moeten worden, kunnen na onderling akkoord wel worden aangerekend.”

“Bedoeling is om het repaircafé op geregelde basis te herhalen, afwisselend in Niel, Schelle en Hemiksem. Een volgende editie in de zomer plannen we in de abdij in Hemiksem, daarna is Schelle aan de beurt. Handige Harry’s en Henriëtta’s die mee een handje willen toesteken, zijn trouwens ook van harte welkom, evenals werkmateriaal.”

Het repaircafé op 27 april vindt plaats van 10 tot 16 uur in de voormalige kleuterschool in de Franklin Rooseveltstraat, met toegang aan de achterzijde aan de parking van de sporthal in de Landbouwstraat.

(bar)

deelatelierrupelstreek@gmail.com
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners