Code geel: KMI waarschuwt voor krachtige rukwinden

Zondag kan het krachtig waaien in ons land. Het KMI waarschuwt voor rukwinden tot 80 kilometer per uur.

gjs

Een depressiekern trekt zondag langs de Engelse oostkust naar het noorden, meldt het KMI, waardoor er stevige wind uit het zuiden en zuidwesten onze richting uitkomt. “In het binnenland wordt de wind vrij krachtig tot soms krachtig (5-6 Beaufort) met rukwinden van 65 tot 75 kilometer per uur”, klinkt het.

“Aan zee wordt de wind krachtig tot zeer krachtig (6-7 Beaufort) met rukwinden tot 80 kilometer per uur. Op zee wordt de wind dan weer zeer krachtig tot stormachtig (7-8 Beaufort).”

Verder wisselen zondag opklaringen en wolkenvelden elkaar af, met hier en daar een bui. “Tegen de avond ontwikkelt er zich waarschijnlijk een meer uitgesproken buienlijn over het centrale deel van het land.” Zondagavond vallen er volgens het KMI mogelijk nog enkele buien, vooral dan in het centrale deel van het land. Nadien wordt het grotendeels droog met brede opklaringen. De wind neemt af naar zwak tot matig en krimpt stilaan naar het zuiden tot zuidoosten. De minima liggen tussen 4 en 8 graden. Tegen het einde van de nacht kan er plaatselijk wat nevel of mist gevormd worden.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen