Zo geraken fans vanuit heel België op Extrema Outdoor: “Alleen spijtig dat radio Nostalgie de hele rit op stond”

HOUTHALEN-HELCHTEREN -

900 festivalgangers maken gebruik van de langeafstandbussen om het terrein van Extrema Outdoor te bereiken. Die worden ingezet vanuit tal van Belgische en ook Nederlandse steden. Ze zijn iets duurder dan openbaar vervoer, maar ze zorgen wel dat je ook na middernacht nog thuis geraakt.

Chris Nelis

Het voormalig terrein van betonfabriek Echo wordt voor de gelegenheid gebruikt als parking voor langeafstandsbussen. Het systeem werd bedacht door mobiliteitsbedrijf Keolis dat met het concept Event-Shuttle voor festivals en evenementen zorgt voor vervoer over lange afstanden. Bussen vertrekken vanuit grote steden die de festivalganger van daaruit zo goed als op het terrein brengen. “Het is nog 600 meter wandelen en je bent op het terrein”, zegt Lomme Valkeneers, marketingmanager en woordvoerder van Extrema Outdoor.

Perfecte aanvulling

Vermits de festivalgangers zich geen zorgen moeten maken over alcoholcontroles kan het feestje al beginnen van zodra ze op de bus stappen. De bussen blijven op het terrein tot het festival om middernacht afsluit. Het is dan alleen nog een kwestie van het nummer onthouden van de bus waar je eerder uitstapte. De buschauffeurs vullen hun vrije tijd in zoals ze zelf willen.

In totaal maken 900 festivalgangers gebruik van het systeem. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD), die de eerste bussen mee onthaalde, schaart zich volledig achter het project. “Het is veilig en een perfecte aanvulling op het openbaar vervoer”, zegt Peeters.

Het was soms wel wachten om op een bus te geraken. Lang wachten...© CN

Blijft goed

Yentl Alleman (37), Line Buyse (39) en Kristel Petitjean (49) uit Ternat juichen het initiatief toe. “We zijn in Ninove opgestapt”, zegt het trio. “Niemand van ons moet rijden. Een Bob is dus niet nodig. We vinden het een uitstekend initiatief. Vooral ook omdat je op dezelfde manier weer thuis geraakt. Het laatste stukje tussen Ninove en Ternat doen we met de taxi.”

Yentl Alleman (37), Line Buyse (39) en Kristel Petitjean (49) uit Ternat.© Chris Nelis

Ook Caroline Dhaens (47) en Jeoffrey Dechamps (47) zijn absolute voorstander. “Het is heel gemakkelijk”, zegt Caroline. “De bus was ook heel stipt. Het enige nadeel in de bus was dat er de hele rit radio Nostalgie op stond. Dat is niet meteen wat festivalgangers willen horen. Maar voor de rest is het prima. Het is voor ons de derde keer dat we naar Extrema Outdoor afzakken. Het blijft goed hè.”

Caroline Dhaens (47) en Jeoffrey Dechamps (47).© Chris Nelis

Autocars

Emily Coenegrachts, COO bij Keolis België, zegt dat het bedrijf mobiliteitspartner is van meerdere festivals en evenementen. “Onze autocars zijn almaar meer een integraal onderdeel van de festivalervaring geworden”, zegt Coenegrachts. “Het succes van dit initiatief en onze internationale samenwerkingen bewijzen dat we op de goede weg zijn.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer