Volgens experts kunnen tienduizenden gepensioneerden met een brutopensioen tussen 1.236 en 1.263 euro, tot 45 euro per jaar verliezen.
Volledig scherm
Volgens experts kunnen tienduizenden gepensioneerden met een brutopensioen tussen 1.236 en 1.263 euro, tot 45 euro per jaar verliezen. © Shutterstock

Tienduizenden gepensioneerden moeten plots belastingen betalen

In plaats van de fiscale pensioenval op te lossen, heeft de regering een nieuwe val gecreëerd. Tienduizenden gepensioneerden en invaliden die vorig jaar geen belasting betaalden, moeten dat nu wel doen. Dat bericht De Tijd vandaag.

481 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Als er in het ene land belastingen af gehouden wordt mag dat niet in het andere, henrica. Daar is een belastingverdrag over. Maar je pensioen in Nederland is te klein om het te belasten. Maar in het land waar je woont zal men wel alle pensioeninkomsten samentellen en daar op belasten. En dat zorgt er voor dat je aanvullend pensioen wel belast wordt.
  • henrica diepstraten

    6 jaar geleden
    Een vraagje. Ik krijg vanuit nederland een kleine aanvullende pensioen,daar word in nederland geen belasting af gehouden. Mogen ze dat dan eigenlijk wel hier in belgie doen. Ik moet de helft van wat ik uit nederland krijg af geven aan de belasting. Hier krijg ik ook wel pensioen omdat ik hier gewerkt heb ,maar dat is het minimum omdat ik dat van nederland er bij krijg. Wie kan mij zeggen of dqt mag. Alvast bedankt. U kan kontakt opnemen via facebook onder diepstratenriet
  • J. VAN SCHUERBEECK

    6 jaar geleden
    Hadden ze mij op mijn loon niks afgehouden voor mijn pensioen dan had ik van dat geld nu maandelijks heel royaal kunnen leven. Nu krijg ik maandelijks een aalmoes toegestopt waar ik mee kan OVERleven omdat ik een eigen huis heb. Waar zijn de dieven die mij een fortuin afgehouden hebben met dat bedrag gebleven ?
  • JOHAN Goossens

    6 jaar geleden
    ja , de verlofgangers die naar hier komen moeten ook (gratis)wonen, eten ,tv kijken , naar huis kunnen bellen,skypen, en met de auto rijden dan laten ze nog eens onder het mom van gezinshereniging hun ouders en grootouders naar hier komen die dan ook nog een pensioen krijgen,blijft gij maar tot uw 65 werken -iemand moet dat betalen-en met een beetje geluk sterft ge zogauw ge met pensioen zijt en kunnen dat ook aan hen geven
  • chantal prez

    6 jaar geleden
    In onze buurlanden betaalt men 15% van het bbp uit aan gepensioneerden. Hier zal het tot 2060 duren eer men dezelfde bedrag uitkeert aan gepensioneerden. De pensioenen zijn hier 13% tot 43% lager dan in al onze buurlanden! Het probleem is dat men het geld om de pensioenen te verhogen liever geeft aan de rijken voor vennootschapsbelasting te verminderen en niks doet tegen fraude,die in België tot 100 miljard per jaar oploopt!Dat krijg je met een regering zonder sociale partij erin.