VIDEO. Truiense relschoppers riskeren werkstraf voor bekogelen supportersbus Union

Twee jonge Truienaren hebben zich dinsdag in de Hasseltse rechtbank moeten verantwoorden nadat ze op 22 april 2017 na de wedstrijd van STVV een supportersbus van Union met stenen bekogelden. Daarbij sneuvelden twee zijruiten. Het kan de twee verdachten van 21 en 23 jaar duur te staan komen, want de busmaatschappij vraagt een vergoeding van 8.643 euro voor de herstelling en doordat ze de bus een tijdje niet konden gebruiken.

geho

Het voorval gebeurde ter hoogte van het kruispunt van de Tiensesteenweg vlak na de met 0-1 verloren wedstrijd. De daders zijn bekend bij justitie en liepen al verscheidene keren een stadionverbod op. De jongste is zelfs gedurende 72 maanden niet meer welkom in Nederland tijdens voetbalwedstrijden. Dit najaar was hij ook nog betrokken bij supportersrellen in Genk na de wedstrijd tegen STVV. De andere verdachte zit een stadionverbod uit nadat hij amok maakte in Westerlo.

Het openbaar ministerie vorderde voor het duo elk een stadionverbod van een jaar. Daarnaast is er ook gevraagd om ze een werkstraf op te leggen. De jongeren verklaarden dat ze erbij gelapt waren door een andere persoon die ook een stadionverbod heeft. De procureur veegde dit van tafel. Hij wees naar getuigenverklaringen, een onjuist alibi en naar camerabeelden waarop te zien was hoe de verdachten de loop namen. Hun advocaat sprak van twijfel en vroeg de vrijspraak.

Vonnis op 18 december.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer