© Instagram @peggyandmolly

Gebroken vriendschap tussen hond Peggy en ekster Molly houdt Australië in de ban

De Australische premier van Queensland steunt de campagne om een bekende ekster, genaamd Molly, te herenigen met haar verzorgers en boezemvriend Peggy. Molly werd namelijk in beslag genomen door het milieudepartement van Queensland omdat het dier illegaal werd bijgehouden. Australiërs reageren massaal op de gebeurtenis en hopen op een snelle reünie.

Febe De Brabanter

Ekster Molly werd als kuiken gered door een koppel uit Queensland, Australië. De ekster kreeg een onwaarschijnlijke band met hun bulterriër, Peggy. Het koppel maakte een Instagram-profiel aan, volledig toegewijd aan de band tussen de twee dieren. Intussen volgen meer dan 730.000 mensen hun verhaal online.

De baasjes, Juliette Wells en Reece Mortensen, kondigden eerder deze week aan dat ze Molly moesten afgeven aan het milieudepartement van Queensland, vanwege een “kleine groep mensen die continu klaagt” over het feit dat ze het dier onder hun hoede hebben. “We vragen ons af waarom een wilde ekster niet zelf kan beslissen waar hij wil wonen en met wie hij zijn tijd wil doorbrengen?” schrijft het koppel in een post online.

(Lees verder onder de post)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het milieudepartement van Queensland communiceert dat Molly in beslag werd genomen omdat het dier “aan de natuur onttrokken en onwettig gehouden was zonder vergunning, licentie of autoriteit”. Volgens de wetten van Queensland moeten zieke of gewonde inheemse dieren namelijk verzorgd worden door mensen met een geldige vergunning. De zaak wordt momenteel verder onderzocht.

Veel ophef

Toen het uitkwam dat ekster Molly in beslag genomen werd, ontstond er veel ophef online. Trouwe volgers vinden het namelijk niet kunnen dat de ekster gescheiden wordt van haar verzorgers en hond Peggy. Meer dan 70.000 mensen ondertekenden de online petitie om Peggy en Molly te herenigen. “We moeten prioriteit geven aan het welzijn van deze onschuldige wezens die op ons rekenen voor zorg”, schrijft de organisatrice van de petitie.

En daar is de Australische premier van Queensland, Steven Miles, het ook mee eens. In tegenstelling tot andere politici vindt hij dat Molly herenigd moet worden met de familie. Hoewel hij de overtreding van de wet niet goedkeurt, vindt hij het geval van Molly “ongewoon”.

“Ik wil de beste oplossing zoeken voor het dier. Er moet een manier zijn om Molly een gelukkig leven te geven met haar familie, zonder de regels te overtreden”

Steven Miles

Premier van Queensland

“Ik denk dat we naar ons gezond verstand moeten luisteren. Als je naar het verhaal kijkt, is er een betere uitkomst mogelijk”, zegt de premier. “Ik wil de beste oplossing zoeken voor het dier. Er moet een manier zijn om Molly een gelukkig leven te geven met haar familie, zonder de regels te overtreden”, klinkt het.

Concreet stelt de premier voor om het koppel op te leiden tot dierenverzorgers. Zo hebben ze de juiste certificering en kan Molly herenigd worden met de familie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer